Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Stirbet revine. La Tribuna Camerei Deputatilor

Deputatul PD-L Cornel Ştirbeţ a susţinut astăzi de la tribuna Camerei Deputaţilor a declaraţie politică în care critică atitudinea anti-PD-L şi anti-Băsescu a preşedintelui PNL, Crin Antonescu. "În documentul programatic “Prin noi înşine, ACUM”, domnul Antonescu identifică şi defineşte, adversarii politici ai PNL şi, implicit, ai domniei sale. Aceştia sunt, deloc surprinzător, Traian Băsescu şi PDL, care reprezintă răul absolut în politica românească şi cu care este exclusă orice alianţă.
PSD, spre deosebire de PDL, este doar un duşman ideologic, unul mult mai puţin periculos, cu care este oricând şi posibilă şi de dorit o alianţă. Surprinzatoare afirmaţii pentru liderul unui partid care se pretinde a reprezenta dreapta românească autentică. Prin discursul sau, liderul liberal Crin Antonescu, dă măsura unei imaturităţi politice ingrijoratoare", spune în declaraţie Cornel Ştirbeţ.

Declaraţia politică a deputatului Cornel Ştirbeţ:

„Subtilul om politic şi şef de partid, dl. Crin Antonescu, care se vrea un nou “Vizirul” al PNL, a declarat recent pentru Agenţia Mediafax că, după evaluările sale, care nu prea dau greş, nu exclude posibilitatea ca PSD să intre din nou la guvernare, alături de PDL.
Domnul Crin Antonescu aduce în sprijinul predicţiei sale, argumentul că, spre deosebire de PNL, atât PSD, cât şi PDL au avut tentative de a se transforma în partide-stat, astfel încât sunt perfect compatibile pentru a reintra, împreună, la guvernare. El nu îşi pune nici o clipă întrebarea, de bun simţ, de ce ar avea nevoie astazi PDL de o astfel de asociere.
Partidul în fruntea căruia se află dl. Crin Antonescu este, după părerea liderului său, singurul neprihănit de pe scena politică românească, “(…) singurul  partid capabil să reziste şi să ofere o alternativă”.
La ce să reziste, nu ne spune dl. Crin Antonescu, lăsându-ne să ghicim singuri. Bănuim doar că este vorba despre rezistenţa la tentaţia revenirii la guvernare. Un păcat greu pentru orice partid, în opinia strategului liberal, în vreme ce noi ne încăpăţânăm să credem că raţiunea de a exista a oricărui partid este tocmai aceea de a ajunge la guvernare, pentru a-şi pune în aplicare programul politic.
În loc să ne spună ce a facut PNL  în timpul când s-a aflat la guvernare, dl. Crin Antonescu a simţit nevoia să ne dumirească asupra a ceea ce nu a făcut PNL în aceiaşi perioadă:  “Nu am avut tentative de a subordona Justiţia”, ne spune candid dl.Antonescu, devenind amnezic măcar faţa de celebrul episod al biletelului trimis de preşedintele de atunci al PNL şefului statului, pentru a interveni în justiţie în favoarea fostului şi actualului patron al PNL.
“Nu am avut tentative de a folosi ilicit informaţii în jocul puterii”, ne mai spune  domnul Antonescu, dar uită că pe baza unor astfel de informaţii Guvernul PNL a concesionat, pe şest, în ultima săptămână a guvernării, resursele din jurul Insulei Şerpilor, tot în favoarea fostului şi actualului patron al PNL, chiar înainte ca România să fi avut câştig de cauza în procesul de la Haga !
Mai aflăm, tot de la dl. Antonescu, încă un lucru bun pe care nu l-a facut PNL în timpul în care s-a aflat la guvernare: “Nu am politizat administraţia la limite aberante, precum face acum PDL”. Adică, am politizat-o şi noi, citim printre rânduri, dar mai puţin, doar atât cât am putut şi cât ne-am priceput, nu “la limite aberante”.
În documentul programatic “Prin noi înşine, ACUM”, domnul Antonescu identifică şi defineşte, adversarii politici ai PNL şi, implicit, ai domniei sale. Aceştia sunt, deloc surprinzător, Traian Băsescu şi PDL, care reprezintă răul absolut în politica românească şi cu care este exclusă orice alianţă.
PSD, spre deosebire de PDL, este doar un dusman ideologic, unul mult mai putin periculos, cu care este oricând şi posibilă şi de dorit o alianţă. Surprinzatoare afirmaţii pentru liderul unui partid care se pretinde a reprezenta dreapta românească autentică.
Prin discursul sau, liderul liberal Crin Antonescu, dă măsura unei imaturităţi politice ingrijoratoare. El nu poate înţelege nici acum că scurtul  moment de glorie, consumat într-o singură noapte alături de Geoană şi de Iohannis, a trecut, a devenit istorie. El persistă şi astăzi în identificarea lui Traian Băsescu şi a PDL cu răul absolut în politică, fară să inţeleagă că este o idee depăşită, anacronică chiar. Nu putem să nu observăm cu uimire, dar şi cu condescendenţă, că strategia politică a dlui. Antonescu are şi astazi în centrul său doar ura cu accente hidoase faţă de Traian Băsescu şi faţa de PDL, indusă, comandată şi impusă de patronul şi finanţatorul PNL. Este evident pentru oricine că o astfel de politică a urii, dincolo de grotescul ei, este desuetă, nerealistă, lipsită de eficienţă şi de imaginaţie, într-un cuvânt, perdantă pentru PNL şi pentru dreapta politică românească.
Păcat domnule Antonescu, poate mai reflectaţi !

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Crin Halaicu

Acum 14 ani

O analiza care surprinde enormitatea declaratiilor hazardate ale lui Antonescu. Poate ca baiatului de mingi al lui Patriciu i-a plecat mintea cu sorcova, altfel nu ne putem explica excesele lui de autoritarism, care il transforma intr-un personj caraghios.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus