Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Nunta din Sibiel, nada pentru turisti

Proprietarii a 15 pensiuni agroturistice din satul Sibiel au lansat joi, în premieră naţională, un brand turistic unic – Nunta din Sibiel. Noul brand turistic a fost lansat în prezenţa ministrului ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi a primarului oraşului Sălişte, Teodor Dumitru Banciu, în cadrul celei de a XXIII-a ediţii a Târgului de Turism al României ediţia de primăvară, organizat la Romexpo, în Bucureşti.
"Prezenţa sibienilor din Mărginimea Sibiului la Târgul de Turism de la Bucureşti se bucură de un real interes. Frumuseţea naturală şi spirituală a sibienilor din Mărginime este unică. Nunta din Sibiel este un obicei care nu şi-a pierdut specificul şi frumuseţea, motiv pentru care, încercăm să dăruim fiecărui turist care ne vizitează, o parte din farmecul zonei noastre", a declarat joi, primarul oraşului Sălişte, Teodor Dumitru Banciu. Acesta, împreună cu Aurel Pau - preşedintele Asociaţiei Sibiel 2000 încearcă o promovare altfel a tradiţiilor Mărginimii Sibiului. "Prin brandul de nuntă, vrem să promovăm altfel agroturismul din Sibiel. Din 2005 am încercat şi am realizat cu succes câteva nunţi tradiţionale pentru grupuri de turişti. Deja este o agenţie de turism care a preluat brandul Nunta din Sibiel şi o prezintă în oferta lor", a spus imediat după lansarea brandului, Aurel Pau - preşedintele Asociaţiei Sibiel 2000.
La Târgul de Turism al României sunt prezenţi peste 240 de expozanţi din 18 de ţări. Delegaţia din Mărginime Sibiului, condusă de primarul Teodor Dumitru Banciu a participat miercuri şi la Gala Premiilor FIJET- România, în cadrul căreia s-au decernat 12 trofee pentru presa de turism şi industria turistică, gală la care a fost prezentă şi Elena Udrea, Dezvoltării Regionale şi Turismului. În cadrul acestei gale, Aurel Pau a primit trofeul `SPLENDENS`, secţiunea Turism Rural.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus