Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

USL. Daca-i musai, cu tot dragul

"Da ce facem la Avrig?”, întreabă fostul senator PC, apoi PNL, ales pe listele PSD, Ilie Stoica. Nu-i răspunde nimeni. Este seara în care se semnează oficial protocolul de colaborare dintre PSD şi Alianţa de Centru Dreapta, adică PNL şi PC. În holul hotelului Ramada stau îngrămădiţi pesedişti, pecişti şi liberali. Pe grupuri. Tinerii din PNL stau într-o parte. Garda veche din PSD în alta. Conservatorii stau în celălalt colţ. Grupurile mai socializează din când în când. Ca apoi, să se bârfească. “Ăsta era de la PC, d-aia am zis de Avrig”, spune omul care a trecut ca o avangardă a USL pe lângă cele trei organizaţii. “La centru e problema, nu la noi la Sibiu. Noi ne-om înţelege şi cu liberalii, aşa cum ne-am înţeles şi cu pediştii. Am zis ca ei şi am făcut ca noi”, vine explicaţia noii alianţe din partea unui social-democrat. Liberalii se uită superiori la echipa cu care s-au prezentat social-democraţii la momentul festiv. Conservatorii au venit cu aproape toţi primarii. Sunt cei mai sociabili şi se integrează mai uşor în cele două grupuri compacte.
„Vornicul” întâlnirii este Cornel Langa. În spatele lui stau dr. Ioan Moţ, reprezentantul conservatorilor şi Puiu Fesan de la liberali. Langa face prezentările, iar cuvântul este preluat mai departe de liderii celor trei organizaţii. Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea are primul cuvânt. „Pentru prima dată suntem în faţa unei realităţi nu foarte fericite. România a intrat într-o criză economică şi se află şi într-o criză politică. Scopul acestui protocol este să câştigăm alegerile la nivelul judeţului Sibiu, să ajungem la guvernare, să câştigăm preşedinţia şi să stopăm căderea economică a României”, spune liderul social-democraţilor, Ioan Cindrea.
În ordinea numărului de voturi, vorbeşte Mircea Cazan. "Va trebui ca toţi să ştergem părţile care nu ne plac între noi şi să câştigăm alegerile". La sfârşit, Gheorghe Tuluc. "Suntem pentru revenirea în România a unui climat de normalitate. Acest protocol ne dă speranţa că în anul 2012 se va produce această schimbare pe are o doreşte toată lumea", spune liderul PC Sibiu, iar Ioan Cindrea invită presa la întrebări, anunţând totodată că la sfârşit va avea loc o întâlnire cu uşile închise.
"Câteva declaraţii ale lui Corneliu Vadim Tudor care nu-şi aveau rostul", explică Cindrea motivul pentru care PRM nu mai intră în grupul celor trei. "Protocolul nu se va îndrepta împotriva FDGR. Acest protocol s-a semnat pentru a scăpa ţara de Boc şi de Băsescu", explică tot Cindrea poziţia Uniunii vis-à-vis de FDGR. "Nu urmărim scaune, nu urmărim funcţii. Orgoliile nu-şi au loc în rândul nostru", spune din nou Cindrea, legat de consiliile locale unde există alte majorităţi decât cea anunţată joi. La fel este şi cazul Consiliului Judeţean, unde este menţinut în funcţia de vicepreşedinte un democrat-liberal.
Ziariştii sunt invitaţi să iasă şi liderii aşteaptă părerea reprezentanţilor locali. Cei mai vocali sunt Ilie Stoica şi Laszlo Sajtos. Oamenii sunt calmaţi şi li se comunică că totul s-a stabilit, rolul lor fiind acela de a câştiga alegerile. După alegeri… Întâlnirea s-a încheiat într-o oră, însă a continuat în grupuri separate, aşa cum a şi început, la un pahar de vorbă. Unii s-au dus la Hermania, alţii la Împăratul Romanilor.

CASETĂ
Ce au semnat
Acord privind constituirea şi funcţionarea Uniunii Social Liberale PSD – ACD (PNL - PC) în judeţul Sibiu

Art. 1 Părţile semnatare constituie Uniunea Social Liberală la nivelul judeţului Sibiu

Art. 3 (…) părţile vor constitui în termen de 30 de zile majorităţi în Consiliul Judeţean şi consiliile locale, acolo unde este cazul.
Art. 4 (…) În vederea stabilirii candidaturilor comune pentru funcţia de preşedinte al CJ şi de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, partidele semnatare vor stabili prin mecanisme statutare proprii, propunerile de candidaţi care vor fi introduce în cercetările sociologice până cel târziu la 30 aprilie 2011.
Art. 5 Candidaţii partidelor semnatare se obligă de la data prezentei să respecte pactul de neagresiune conform căruia nu sunt permise atacuri la adresa contracandidatului sau a partidului din care face parte fiind permise numai dezbateri asupra proiectelor din administraţia locală.

Art. 7 Părţile semnatare se angajează ca, până la data de 15 octombrie, să identifice şi să decidă asupra unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ unde vor prezenta candidaturi comune.

Art. 9 Medierea divergenţelor va fi soluţionată în următoarele condiţii:
- încălcarea Protocolului în privinţa excluderii PD-L de la orice formă de colaborare la nivelul unităţilor administrative-teritoriale
- constituirea majorităţilor la nivelul consiliilor judeţene, consiliul Municipiului Bucureşti, consiliilor locale şi de sector.
- desemnarea vicepreşedinţilor CJ, respective a viceprimarilor unităţilor administrative-teritoriale.
- negocierea proiectelor comune ce vor fi susţinute la nivelul unităţilor administrative-teritoriale
Alte divergenţe nesoluţionate de către organizaţiile judeţene ale partidelor din cadrul Uniunii.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

o sa da-ti socoteala toti cei care a-ti furat tara asta de 20 de ani , cam tarziu se face inventarul dar pana acum na avut cine , nu mor cai cand vor caini u.s.listilor
Raspunde

un avrigean

Acum 11 ani

Tot Stoica? Dupa ce PSD-ul l-a facut senator in 2004, a sarbatorit victoria cu Alianta D-A. Refuzat de PDL-ul din Avrig a nimerit la PNL. A intrat in consiliul local pe usa din spate, trei membrii vechi si activi ai PNL si-au dat demisia. Pentru a-si atinge scopul individul acesta distruge totul in fata lui. Acum vrea din nou primar, face scandal in sedinte, ameninta pe primar, are numai el dreptate, este singurul cinstit si corect, este cel mai destept, este neinteles de restul, tot ce s-a facut bine in Avrig a facut el in mandatul lui de primar si senator. Liberalii au o mare problema! Avrigul are o mare problema! Primarul va avea mari probleme! Poate se trezeste vreun urs, vreun lup sau mistret si scapa lumea de gura lui!
Raspunde

DA prietene avrigean

Acum 11 ani

la tine in Avrig ar rebui sa se fure in liniste... sa nu deschida nimeni gura in Consiliul Local. Parca era un Grama consileir, acu e Wilhelm nu mai e nici pc, nici pdl nici, psd e fdgr, parca aveti un primar anchetat de DNA, ales cu 8 clase... aaaaaa acum are 12 clase. Imi dau seama ca acum societatea de apa a plecat, iar terenul ptr parcul industrial adus prin hotarare de guvern la consiliul local de liberali cu largul aport al lui Stoica nu e bun.... Hummmm! Sunteti prea putini locuitori si prea multi analfabeti. De la centura ocolitoare incoace s-au asfaltat doua strazi si s-a construit o mini hala de sport! Mare progress... aaaaaaaaaaaaa tot Stoica e de vina ca sta in calea dezvoltarii Avrigului! Ce penibil esti avrigene, mai sunt multi ca tine?
Raspunde

Karageorgevic

Acum 11 ani

Atata se screm toti uslashii pe la tv sa ne convinga ca scapa tara de \"Basescu si ai lui\" si asa de tare scartaie uniunea asta! Ce ma distreaza cel mai tare este ca mikimausul de Ponta considera actiunile anticoruptie ca fiind \"lupte in PDL\". Uite de aia cand o ajunge el la putere, in USL (de va mai exista pana atunci) nu va fi nici o lupta. Da nici anticoruptie n-o sa vedem!
Raspunde

Pesedeu Peneleu

Acum 11 ani

Nu va apuca alegerile impreuna!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus