Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Ariton s-a razgandit: Electra si Hidroenergetica nu se vor mai face

Ministerul Economiei, Ion Ariton a anunțat că din această lună vor demara procedurile pentru privatizarea managementului la un sfert din companiile aflate în subordinea sa. Asta, după ce ministerul a decis că nu se pot înființa cei doi giganți energetici: Electra și Hidroenergetica. Ministrul susține că această măsură a fost anunțată chiar de când a fost numit în funcția de ministru, deși atunci nu a vorbit decât de planurile începute de predecesorul său, Adriean Videanu. Acesta a venit cu ideea constituirii celor două companii pentru a centraliza aproape întreaga producție energetică a țării. "Este o măsura pe care am anunțat-o din momentul în care am fost numit ministru. Sunt convins că un management privat la unele companii aflate în subordinea noastră va aduce rezultate economice și mai bune și va da încredere investitorilor interesați în proiectele majore pe care le are în vedere România în următoarea perioada", a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton, citat de hotnews.ro.
Ministerul Economiei s-a chinuit vreo doi ani să reorganizeze sectorul energetic, prin înființarea a două companii gigant. Proiectul a fost inițiat de fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, însă această formă de reorganizare a dus la o serie de contestații din partea creditorilor, sindicatelor și Fondului Proprietatea.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cristian

Acum 11 ani

Teme de casa. Ideea infiintarii celor doua mari companii apartine guvernului liberal. E asa de greu sa ne informam?
Raspunde

da, ma

Acum 11 ani

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, sustine ca cele doua companii energetice care urmeaza sa fie infiintate, Electra si Hidroenergetica, vor putea sa se dezvolte in afara granitelor Romaniei, fiind vizate tari precum Serbia, Albania, Muntenegru si Moldova. \"Deja a inceput evaluarea pietelor respective(...) Exista o strategie pe care o avem in ideea de a valorifica oportunitatile regionale atat ca investitor, cat si ca furnizor de energie\", a declarat Adriean Videanu intr-un interviu acordat HotNews.ro.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus