Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Costi Ionita poate castiga premiul Grammy. Pe bune! Cu o melodie compusa pentru Shaggy

Costi Ioniţă se numără printre compozitorii români care semnează piesele "Dame" şi "Fired Up (F..k the Rece$$ion!)" de pe albumul lui Shaggy "Summer in Kingston", nominalizat la premiile Grammy din 2012, potrivit site-ului oficial al cântăreţului american.

"Summer in Kingston" a fost nominalizat la categoria "cel mai bun album reggae".

Premiul Grammy pentru cel mai bun album este, de obicei, acordat echipei de producţie şi interpretului.

Piesa "Dame" a fost compusă de Andre Fennell, Constantin Ioniţă, Kenny Truhn, Dimitriu Silviu Aurelian, Monica Oana Radu şi Orville Burrell.

Piesa "Fired Up (F..k the Rece$$ion!)" i-a avut drept compozitori pe Andre Fennell, Constantin Ioniţă şi Orville Burrell.

Potrivit lui Costi Ioniţă, nominalizarea "Summer in Kingston" la categoria "cel mai bun album reggae" de la premiile Grammy 2012 "este rodul unei munci asidue".

"Mă bucur şi sunt foarte emoţionat că acolo voi reprezenta România şi nu persoana Costi Ioniţă în mod special. M-aş fi simţit la fel de mândru pentru orice român care ar fi fost nominalizat. În orice culoare mă voi îmbrăca la acea gală, voi gândi tricolor", a spus Costi Ioniţă.

El a mai spus că este posibil ca Shaggy şi Kat DeLuna să cânte una din cele două piese - "Dame" şi "Fired Up (F..k the Rece$$ion!)" - la gala premiilor Grammy, care va avea loc pe 12 februarie, la Los Angeles.

Totodată, Costi Ioniţă a mai spus că l-a cunoscut pe Shaggy în 2010, la Miami, unde a fost filmat videoclipul piesei "I Wanna", realizată în colaborare cu DJ-ul francez Bob Sinclar şi cântăreaţa Andrea (Sahara).

"Atunci l-am cunoscut pe Shaggy şi am rămas foarte buni prieteni", a mai spus Costi Ioniţă.

În afară de "Dame" şi Fired Up (F..k the Rece$$ion!)", albumul "Summer in Kingston" cuprinde piesele: "Just Another Girl" (featuring Tarrus Riley), "Sugarcane", "Feeling Alive" (featuring Agent Sasco), "End Of The World (Drink Up)", "Soldiers Story" (featuring Jaiden) şi The Only One (Lie to Me)" (featuring Jaiden).

La categoria "cel mai bun album reggae" la Grammy 2012 au mai fost nominalizate "Harlem-Kingston Express Live!" - Monty Alexander (Motéma Music), "Reggae Knights" - Israel Vibration (Mediacom/VPAL), "Revelation Pt 1: The Root Of Life" - Stephen Marley (Tuff Gong/Universal Republic) şi "Wild And Free" - Ziggy Marley (Tuff Gong Worldwide).

Câştigătorii celor 78 de categorii de premii vor fi anunţaţi la cea de-a 54-a gală Grammy Awards, care va avea loc pe 12 februarie, la Los Angeles.

Celebrul cântăreţ Shaggy a concertat în februarie 2010 în România. În conferinţa de presă ce a precedat concertul, pe care Shaggy l-a susţinut pentru a inaugura un centru comercial din Bucureşti, cântăreţul a vorbit şi despre colaborarea sa cu compozitorul român Costi Ioniţă, pentru un nou album. "Mi-a fost prezentat proiectul şi am ştiut că muzica este bună, aşa că am pus nişte versuri şi a ieşit melodia", a spus atunci Shaggy.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

jaco

Acum 10 ani

Deci, va dati seama ce s-a ales si de premiile alea Grammy. La anu\', ca sa nu se lase mai prejos, o sa concureze si Adrian CopilulMinune. Acuma-i compune Costita un bluz.
Raspunde

0

Acum 10 ani

i don\' give a f....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus