Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
24°C

BEC a decis candidaturile. PRM si Mircea Diaconu nu sunt pe lista

Biroul Electoral Central (BEC) a admis candidaturile depuse de Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, PNL, UDMR, PDL, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Poporului Dan Diaconescu, Forţa Civică. S-au admis de asemenea candidaturile depuse de candidaţii independenți Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Georgiana Corina Ungureanu, Filip Constantin Titian, informează Agerpres. 
Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ susține că BEC a luat decizie de respingere a candidaturilor depuse de PRM prin Corneliu Vadim Tudor, de Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă. ”A fost emisă o decizie de respingere a cererilor de înregistrare a listelor de candidaţi depuse de Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat prin Eugen Moescu şi o decizie similară de respingere a cererii de înregistrare a candidaturilor depuse de PRM prin Gheorghe Funar. (...) În cazul PRM s-a luat în calcul cererea de înregistrare a candidaturilor depusă prin reprezentantul legal Corneliu Vadim Tudor, cealaltă a fost respinsă pe lipsa calităţii”, a declarat Muhuleţ. El a adăugat că BEC a luat hotărârea de respingere a candidaturilor depuse de Mircea Diaconu, Eugen Valentin Dăeanu, Doina Elena Noghin, Vasile Iuştuc, Nicolae Toteanu, Adrian Toader şi Dănuţ Liga. El a adăugat că în cazul majorităţii candidaturilor care au fost respinse motivul a fost nerespectarea prevederilor legale. 'Cea mai des întâlnită situaţie a fost lipsa numărului minim de semnături prevăzute de lege, adică ei au depus un număr de semnături, dar în urma verificărilor au coborât sub pragul minim prevăzut de lege, sub 200.000 pentru partide şi sub 100.000 pentru candidaţii independenţi', a arătat Muhuleţ. 

Comentarii

3 comentarii

vasiladi

Acum 7 ani

pacat de diaconu!lupta contra sistemului daca candideaza la presedentie il ia pe crin
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

mai ales dacă se duc la vot de-ăştia ca tine.
Raspunde

@2PUPPI

Acum 7 ani

WTF are you talking about....you piece of shit????????????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus