Vineri,
24.09.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Avioane MIG 21 și elicoptere Puma Socat, deasupra Sibiului. În cinstea eroului Ioan Sava

Avioane MIG 21 și elicoptere Puma Socat, deasupra Sibiului. În cinstea eroului Ioan Sava

Eroul aviator Ioan Sava va fi omagiat, sâmbătă, cu un survol de avioane MIG 21 și Puma Socat, depuneri de coroane și o lansare de carte. Evenimentele comemorative vor avea loc în comuna Alțîna, începând cu ora 10:30.

Lt. Ioan Sava a luptat în Primul Război Mondial şi a fost decorat pentru întreaga activitate de război cu distincţia Virtutea Aeronautică, fiind activat apoi în aeronautica militară română. S-a născut în satul Ghijasa de Sus la data de 7 februarie 1889 şi a căzut la datorie în 7 mai 1924, în timpul unuia dintre primele zboruri de probă ale avionului experimental românesc PROTO – 1 (una dintre aripi a cedat, avionul prăbuşindu-se în Mureş, lângă Arad).

Evenimentele comemorative vor începe sâmbătă la ora 10.30, la mormântul eroului aviator Lt. Ioan Sava, aflat în curtea Bisericii Ortodoxe „Sf. Ioan Botezătorul” din satul Ghijasa de Sus, comuna Alțîna.

Programul cuprinde un ceremonial militar asigurat de Garnizoana Sibiu, slujba de pomenire, depuneri de coroane de flori la mormântul eroului aviator, survol de avioane MIG 21 şi Puma Socat aparţinând Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii, lansarea cărţii „Lt.Ioan Sava un aviator transilvănean erou”, a istoricului de aviaţie Tudor Vasile, precum şi schimbarea denumirii Şcolii Gimnaziale din comuna Alţîna în Şcoala Gimnazială „Aviator Ioan Sava” Alţîna.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Alţîna împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu, cu sprijinul Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii Cluj.

Sursa foto

Comentarii

3 comentarii

Georg

Acum 5 ani

-Mai exista inca MIG 21? -Si zboara din cand in cand?
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

Mikoian-Gurevici MiG-21 - Wikipedia "[...]Primul avion cu aripă delta (numit Ye-4, scrisă și E-4) zboară în 14 iunie 1956, iar producția MiG-21 și intrarea în serviciu au loc în 1959. Peste 10.000 de aparate MiG-21 au fost construite în fosta URSS precum și, sub licență, în Cehoslovacia, India și China[2].[...]" (https://)ro.wikipedia.org/wiki/Mikoian-Gurevici_MiG-21
Raspunde

claudiu

Acum 5 ani

Istetule "Georg", confuzi prima versiune a conceptiei cu anul fabricatiei. Mig 21 sunt înca în exploatare si în fabricatie ! Sunt avioane foarte bune si iubite de cei care le-au zburat sau înca le mai zboara. Mediatic, au suferit diverse atacuri, în functie de cercurile de interese care platesc postacii ori profita de prostia unora... Dupa ce si-au realizat obiectivul si România a cumparat la mâna a 2 a avioane F-16 iesite din prima tinerete, Migurile au fost date uitarii. Când postacii profesionisti vor fi activati, asaltul va începea din nou. Pâna atunci postacii de talia ta, "prostanacii" internetului cauta sa fie bagati în seama. Succes !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus