Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
0°C

Klaus Iohannis: Salut votul acordat în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi

Klaus Iohannis: Salut votul acordat în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi

Președintele României, Klaus Iohannis, apreciază votul acordat ieri, în cadrul reuniunii Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii Laurei Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European. „Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi. Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept. Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Consiliul UE, în formatul COREPER (ambasadorii statelor membre), a votat joi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. După ce Parlamentul European, cealaltă instituție implicată în numire, a stabilit susținerea Laurei Codruța Kovesi, din acest moment vor începe formalitățile pentru instalarea acesteia în funcție.

În cadrul votului de ieri, fosta șefă a DNA a primit 17 din cele 22 de voturi exprimate, inclusiv din partea României.

Raluca Turcan: ”Victorie imensă pentru PNL și Președintele Klaus Iohannis”

Votul primit ieri de Laura Codruța Kovesi a fost primit cu entuziasm de președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. ”Victorie imensă pentru PNL și Președintele Klaus Iohannis care au susținut candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru postul de Procuror șef european! Bunul simț, profesionalismul și apărarea valorilor democratice au contat pentru toți partenerii europeni care și-au dat astăzi votul pentru candidatul român. Au avut drept argument semnalul puternic transmis de peste 6,5 milioane de români care au ales același drum la Referendumul din 26 mai. Este o recunoaștere a direcției pro-europene și a capacității românilor de a apăra valorile statului de drept. Doar așa putem demonstra că România nu înseamnă doar PSD și lupta lor cu justiția. Viorica Dăncilă a rămas în offside când a dat mandat împotriva României și a demonstrat că singurul ei crez politic este lupta împotriva justiției și a românilor cinstiți”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Pentru liberali, această funcție pentru România a fost un obiectiv asumat încă de la începutul începerii formalităților de alegere a procurorului-șef. Pe de altă parte, Guvernul Dăncilă a dat mandat clar împotriva candidatului României, însă în ciuda poziției Guvernului, Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat reprezentantului României în COREPER, ambasadorului Luminița Odobesc, să voteze favorabil Laurei Codruța Kovesi. Reprezentantul României s-a conformat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Voltaire

Acum 4 ani

”Stiu, este o hiperbola, dar nu pot sa-mi stapanesc gandul. Pentru noi, intr-un fel, numirea Laurei Kovesi ca procuror-sef al UE inseamna ceea ce-a fost pentru polonezi alegerea cardinalului Karol Wojtyla drept Papa Ioan Paul al II-lea. Era in 1978, propaganda regimului Gierek s-a dezlantuit dupa vechile retete kaghebiste. In 1979, Papa a mers in Polonia, a fost un moment de extaz al libertatii. Lupta acestei femei de un curaj greu de egalat cu un sistem putred, venal, metastatic, este una din acele pagini care ne dau dreptul sa vorbim, fara urma de ezitare, despre istoria onoarei in Europa de Est. Abia astept prima vizita oficiala a procurorului-sef al UE la Bucuresti…” - fiul lui Leon Tisminetski „Ciungul”, agent kominternist NKVD.
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 4 ani

Lucru slab in casa POPII !!
Raspunde

Robert

Acum 4 ani

Cu tot respectul pt doamna Kovesi...bravo ei și cariera lungă și cu rezultate! Dar nu înțeleg de ce ne agităm așa mult. Îmi poate spune și mie cineva...ce beneficii are Romania și românii în urma acestei numiri???? O sa avem de mîine autostrăzi... școli...spitale...la nivelul UE????? Nu!!! Au trecut 30 de ani și nimic din ce contează pt viața și viitorul cetățenilor nu s a rezolvat!!!! Așa că...de politicieni și declarații aiurea....cred că ne a ajuns
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus