Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Weekend de Ziua Curățeniei la Sibiu. Lista locurilor în care se va face curățenie

Weekend de Ziua Curățeniei la Sibiu. Lista locurilor în care se va face curățenie

De ziua națională a curățeniei „Let’s Do It, Romania!” revine în județul Sibiu sâmbătă, 28 septembrie. Cu excepția Mediașului, unde se va organiza în 5 octombrie. În Sibiu vor fi pregătite două puncte de înscriere, Sala Transilvania și Parcul Terezian, voluntarii se pot prezenta începând cu ora 9:00. Curățenia în Parcul Sub Arini este al treilea eveniment în care se pot implica sibienii.

Ziua de Curățenie Mondială în Sibiu este organizată de Asociația Joy Sibiu, începând din 2011. De asemenea, Fundația Comunitară Sibiu, prin proiectul „Zilele Vecinătății în cartierul Terezia” s-a alăturat proiectului pentru curățenia de toamnă în cartier. Din acest motiv vor fi amplasate două puncte de înregistrare ale voluntarilor. Sala Transilvania, de care se va ocupa Asociația Joy Sibiu și Parcul din Terezian – strada Gladiolelor sau strada Lungă, unde voluntarii vor fi așteptați de Fundația Comunitară Sibiu.

“Ne-am bucura să avem cât mai mulți sibieni dornici de schimbare și să facilităm pentru aceștia o zi prin care să le oferim șansa de a face parte dintr-o mișcare a comunității sibiene capabilă să schimbe mentalități.” a declarant Ligia Anton, coordonatorul voluntar al județului Sibiu.
Din Parcul Terezian voluntarii vor primi materialele necesar și se vor împrăștia în cartier. În funcție de numărul voluntarilor și de vârsta participanților, ei vor fi împărțiți în zone de muncă. De la Sala Transilvania voluntarii vor pleca spre zone din jurul Sibiului, precum Valea Săpunului, Monumentul de pe Dealul Gușteriței, Troița și multe altele. Voluntarii vor fi împărțiți la fața locului după aceleași criterii.

Pentru înscriere toți voluntarii trebuie să predea câteva documente la punctele de întregitoare. Documentele se pot completa și la fața locului dar pentru a evita cozile cei interesați pot trimite un e-mail la adresa ligia.anton@letsdoitromania.ro pentru a primi cele necesare on-line. Toți adulți trebuie să semneze în tabelul contractului de voluntariat colectiv și în tabelul cu normele de siguranță, care vor fi citite înainte. Copiii sub 16 ani au nevoie de acordul părinților – individual. Copiii peste 16 ani pot completa tabelul contractului de voluntariat colectiv și tabelul cu normele de siguranța.

pneumoftiziologie ecologizare (3)

 

 

Joaca de-a ecologia, în parteneriat cu Asociația Joy Sibiu și „Let’s Do It, Romania!”, vor organiza sâmbătă o sesiune de curățenie prin Parcul Sub Arini. Evenimentul începe de la ora 10:00, iar punctul de întâlnire este Cupola de lângă locul de joacă. Materialele necesare curățeniei vor fi înmânate voluntarilor la fața locului.

La punctele de înregistrare, de la ora 9:00, voluntarii vor primi materialele necesare curățeniei, iar apă vor primi la punctele de curățenie. Evenimentul se va încheia la ora 12:00.

Voluntarii  vor curăța deșeuri a căror identificare a mormanelor de deșeuri se realizează prin aplicația de mobil TrashOut. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay și cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

”Ne-am propus ca și anul acesta să ne alăturăm mișcării globale Let’s Do It, World! și să facem din nou curățenie în România alături de voluntarii noștri. Anul acesta, împlinim nouă ani de la prima acțiune și ne bucurăm să sărbătorim împreună, pentru o Românie mai curată”, a declarat Ștefan Buciuc, președintele Asociației Let’s Do It, Romania!
Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua de Curățenie Mondială, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri. “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.800.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus