Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
5°C

Dăncilă: Dacă ajung președinte, nu provoc anticipate. Dar PSD e pregătit de anticipate

Dăncilă: Dacă ajung președinte, nu provoc anticipate. Dar PSD e pregătit de anticipate

Viorica Dăncilă a declarat, duminică, că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie, nu va dizolva Parlamentul pentru a provoca alegeri anticipate. Totodată, președintele PSD a precizat că este pregătită de alegeri anticipate în cazul respingerii învestiturii Guvernului PNL, transmite Mediafax. Întrebată dacă va provoca alegeri anticipate în cazul în care câștigă alegerile prezindețiale, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu voi face acest lucru. Pentru noi este improtantă stabilitatea României(...) Nu este neapărată organizara de alegeri anticipate".

Totodată, președintele Partidului Social Democrat a declarat că partidul său este pregătit de alegeri anticipate, în cazul în care Guvernul PNL nu va obține votul de învestitură.

"Noi suntem pregătiți să mergem și în anticipate dacă acest lucru se dorește", a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat Ludovic Orban are la dispoziție 10 zile, de la data desemnării, pentru formarea unui Guvern PNL și obținerea votului de învestitură în Parlament. În cazul respingerii acestei propuneri de două ori de către Parlament, este posibilă dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

kokos

Acum 1 an

Stai linistita tanti veorico , ca n-ajungi tu presedinte , poate pe scara blocului din Videle ai sanse la presedinte , dar si acolo destul de mici.
Raspunde

scepticul

Acum 1 an

Succea, dna!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

Poate sefa de celula
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus