Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
4°C

Popririle pe conturi vor fi ridicate în cel mult o oră după plata datoriilor la Fisc

04 Februarie 2020 11:51

Popririle pe conturi vor fi ridicate în cel mult o oră după plata datoriilor la Fisc

Popririle pe conturi vor fi ridicate în cel mult o oră de la achitarea datoriilor, după cum prevede ordonanța de urgență intrată deja în vigoare. Astfel, românii cărora ANAF le-a blocat conturile pentru plăți restante nu vor mai fi nevoiți să meargă la bancă pentru a face dovada achitării debitelor. Potrivit modificărilor aduse codului de procedură fiscală, ridicarea popririi se va face electronic și în mod automat,

Ordonanța de urgență a Guvernului 5/2020 ce modifică codul de procedură fiscală și regimul popririlor a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, scrie digi24.ro

„O modificare pe care am propus-o a fost la Codul de Procedură Fiscală în vederea simplificării procedurilor de administrare a creanțelor fiscale, s-a făcut reglementarea instituirii și ridicării popririi în mod electronic, astfel încît poprirea să fie ridicată la îndestularea sumei poprite iar debitorului să-i fie eliberate conturile cât mai repede", a explicat luni ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern în care a fost adoptată OUG.

Potrivit ministrului, scopul acestui sistem este de a efectua ridicarea propririlor, electronic, în cel mult o oră, după plata datoriilor. Până acum, la fiecare cont pe care se instituia poprire, debitorul trebuia să meargă la fiecare bancă cu dovada plății către ANAF, în timp ce acum există un algoritm care gestionează plata.

OUG 5/2020 modifică și obligațiile băncilor, astfel că acestea vor trebui să transmită electronic informații părților privind suma ce trebuie plătită. Totodată, băncile nu vor avea voie să accepte plăți din conturile debitorului până la efectuarea plății spre ANAF.

Comentarii

2 comentarii

OJ

Acum 8 luni

O măsura absolut normala și corecta,poprirea ar trebui făcută doar pentru suma datorata, și nu pe tot contul! Au fost cazuri in care pentru o datorie de 100 de lei s-a blocat un cont cu 100000 de lei, cera ce nu e deloc normal. Speram ca ANAF ul sa devină un partener al oamenilor de afaceri, nu o sperietoare cum e acum...
Raspunde

Domnul Tăriceanu

Acum 8 luni

Mie nu imi opreste nimeni conturile, fraierilor ! hahaha ! Nici prietenului Valcov sau Voiculescu si alti asemenea indivizi. Popririle sunt pentru gaini ca voi, astia de ne platiti noua taxe, sa avem ce fura si plati cate 7 neveste, vile si masini care costa cat toate datoriile voastre si alea de-acum si alea ce le vom mai face. Numa bine, v-am pupat la portofele... ma scuzati, la conturi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus