Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Revolta primarilor. PSD riscă să rămână fără niciun oraș în județ

Revolta primarilor. PSD riscă să rămână fără niciun oraș în județ

Primarii din Dumbrăveni, Tălmaciu și Agnita se gândesc foarte serios să nu mai candideze pentru un nou mandat, iar edilul din Ocna Sibiului spune că sunt șanse să intre în alegeri susținut de un alt partid. Cele patru orașe sunt singurele din județ cu primari PSD, însă situația nu e mult mai bună pentru social-democrați nici la nivelul comunelor. Primarul din Șeica Mică este aproape de a intra în PNL, susțin sursele noastre, iar la Cârța, de exemplu, primarul în funcție va merge din nou în alegeri susținut de PSD, ”chiar dacă-s cu <<m...e PSD>>, după cum explică Cristin Magheru. Și liberalii au vulnerabilitățile lor, existând, susțin surse apropiate partidului, cel puțin doi primari care nu vor să mai participa la alegeri.

Lipsa de interes a liderilor de la Sibiu  și a parlamentarilor, salariile mici, faptul că sunt privați de afaceri, dar și lipsa de civilizație a celor care i-au ales sunt motivele însumate a primarilor care se gândesc serios dacă mai e cazul să candideze din nou.

”Nu e un lucru mai urât în lumea asta ca politica”. Emil Dârlosan, primar Dumbrăveni

Ură, răutate, invidie, legi proaste, lipsa predictibilității din economie sunt o parte din motivele care l-au determinat pe primarul din Dumbrăveni, Emil Dârlosan să se gândească dacă mai e cazul să mai ceară un nou mandat. ”Nu m-am gândit, nu m-am gândit dacă o să candidez, să știți. Credeți-mă, sunt dezamăgit de politica asta, nu e un lucru mai urât în lumea asta ca politica.  Am lucrat 36 de ani la ocolul silvic și parcă regulile ălea naturale, să le zicem așa erau mult mai juste, mai curate, mai drepte. Până la urmă nici nu mai știu cum să zic. Eu am venit cu gânduri bune la primărie, să facem treabă, dar când vezi atâta ură, atâta răutate, atâta invidie, să știți că câteodată ți se face lehamite”, spune primarul.

Emil Darlosan Dumbraveni candidati PSD alegeri locale (43) (Copy)

Dârlosan e dezamăgit de pesediști, însă nu-și vede viitorul nici în alt partid. ”Depinde și de ce se mai întâmplă, depinde și de ce mai au de gând oamenii ăștia ai noștri, că zic și de PSD, au făcut foarte multe greșeli  și ei, fac și acum. Dar ăștia nu-s cu nimic mai bun. Ei n-au nimic comun cu noi, ăștia de jos. Vorbesc de parlamentari, de deputați, de senatori. N-au nimic. O dată la patru ani vin, ei își urmăresc interesele și pe urmă te lasă cu ochii în soare, cam așa ceva, să știți. Dar oricum trebuie să iau o decizie, că timpul e scurt. Eu nu-s trădător, nu-i chip să mă duc în altă parte, cu siguranță asta va fi ori deloc, ori independent ori tot PSD.

Cel mai corect ar fi să merg independent. Lumea, ca primar alege omul. Lumea te cunoaște și din punctul ăsta de vedere pot sta liniștit, pentru că lucrând în zona asta 40 de ani, cunosc lumea, ei mă cunosc, am fost în relații bune, nu mi-e jenă.  Eu luna asta mă hotărăsc cu siguranță”, a mai spus primarul.

Edilul spune că în situația în care nu va mai candida va lăsa un oraș cu totul altfel decât atunci când l-apreluat. ”Hotărârile trebuie luate de jos în sus, nu de sus în jos. Nu m-a întrebat nimeni, nimic. Din contră, am fost și am tot bătut la uși și m-am tot rugat de ei, câteodată la limita bunului simț să mă ajute cu ceva. Una e să fii primar într-o localitate potentă financiar și alta e să fii primar într-o localitate cum e Dumbrăveniul. Să vin după 27 de ani și să nu găsesc un proiect depus în primărie? Acum vin chiar de la Alba Iulia, am primit niște solicitări de proiect, am depus pentru un proiect de 22 de milioane de lei pentru reabilitarea centrului orașului. Am primit acum finanțări pentru trei grădinițe, două școli, un dispensar. Dacă totul e în regulă și sper să fie în regulă semnă anul acesta reabilitarea centrului și dăm orașul la cheie. Să se joace alții cu orașul”, a concluzionat Emil Dârlosan.

”Aș vrea să conving alt băiat să candideze.” Nicolae Basarabă, Tălmaciu

”Am lăsat mia pentru sută”, spune primarul din Tălmaciu, explicând că a lăsat o firmă prosperă să intre la primărie. Acesta e motivul pentru care nu mai vrea să candideze.

Nicolae petru basaraba talmaciu candidati PSD alegeri locale (53) (Copy)

”Dacă reușesc să-i conving pe colegii de la partid să găsim pe altcineva, eu nu mai candidez. Eu am o activitate destul de intensă, am și alte priorități și aș vrea să conving alt băiat să candideze. Am avut o întâlnire cu colegii, de fapt eu am anunțat din vară. Soția conduce un depozit, am 25 de angajați, am lăsat mia pentru sută, m-am detașat de tot de activitatea mea personală și m-am dus acolo să fiu eu eficient, să nu mă fac de rușine. Nu pot mulțumi la bunul Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat. Înțelegere să ne dea Dumnezeu, pace și bucurie. Unii dintre ei nu doresc și încearcă să mă convingă, dar eu tot așa încerc să-i conving pe ei că sunt băieți buni și la noi, dar mulți... Fiecare are activitate și nu și-ar lăsa activitatea”, explică primarul social-democrat.

”Eu simpatizez foarte mult și cu ALDE.” George Claudiu Predescu, Ocna Sibiului

Ideea că va candida sprijinit de PNL, nu de PSD, ca până acum e văzută ca un zvon de către primarul din Ocna Sibiului.

Predescu ocna sibiului candidati PSD alegeri locale (47) (Copy)

”Zvonul respectiv probabil că e scos de contracandidații mei. În perioada asta se aud vrute și nevrute. Orice e posibil. Eu simpatizez foarte mult și cu ALDE, de ce să nu candidez de la ALDE? Sau, nu știu, poate de la PMP, de ce tocmai de la PNL? Interesant”, spune Predescu. Primarul explică totuși că dacă va face ”mișcarea” va anunțat oficial. ”Sigur, că dacă se va produce o mișcare de genul acesta, vom informa noi lucrul acesta, nu zvonuri . Deocamdată este nivel de zvon”, a mai spus primarul.

”Eu nu sunt sluga la nimeni, măi oameni buni!” Ioan Dragoman, Agnita

Primarul orașului Agnita, social-democratul Ioan Dragoman susține că nu a luat o decizie dacă va mai candida pentru un nou mandat. ”Decizia îmi va aparține mie. Nu-i luată decizia, dar îmi aparține mie, 100%. Sunt chestiuni strict personale, nimic altceva. Exclus altceva în afară de PSD. Fiecare om își face strategia lui, fiecare partid își face strategia lui. Eu am niște chestii personale care nu le voi spune la nimeni. În momentul în care voi anunța eu că voi mai candida sau nu, stabilesc eu. Dar până atunci, mai am. Curând nu va fi. Până cu 30 de zile înainte se poate anunța orice, așa spune legea. Cine e bărbat să se angajeze în luptă, fără să se interesez dacă va candida sau nu Dragoman. Eu știu că mulți așteaptă și-și pun întrebarea dacă va candida belitul ăla nu mai candidez, dacă va candida, candidez eu. Asta e logica, vă spun clar. Eu le-am spus că decizia va fi a mea, strict a mea, nu a partidului. Aici am nenumărate motive să iau eu decizia, nu altcineva. Dacă mi-am propus să candidez vreodată și eu sunt din 96 în sistemul administrativ, pe mine nu m-a interesat cine candidează. Dacă ești bărbat intri în luptă, dacă nu, ești pe nicăieri”, spune primarul.

dragomir-primar-agnita-1

Dragoman e dezamăgit de concetățeni, de guverne, de justiție. ”Administrația de acum 24 de ani, sau de acum 20 de ani, sau acum 16 ani, sau acum 12 ani, eu zic tot din patru în patru ani, credeți-mă că nu se mai compară cu ce e acum. Stabilitatea juridică de atunci era una sau legislativă și predictibilitate și așa mai departe și acum e altceva. Ca să nu mai discutăm de hățișul acesta instituțional în care ne zbatem dacă vrem să facem ceva. Și poate că mulți s-au săturat de prostiile ăstea. Și pentru ce? Să fii hulit? Să fii bătaia de batjocură a oamenilor? Eu nu sunt sluga la nimeni, măi oameni buni. Eu am făcut o facultate, n-am făcut-o pe bani, am făcut-o pe bune, că am făcut-o înainte de revoluție, așa că nu permit la nimeni să-și bată joc de mine. Eu n-am fost o zi șomer până acum și am ce face în viață dacă n-oi mai fi primar. Pentru mine primăria n-a însemnat o ocupație, un job. Și acum, am rezervat postul de director la casa de cultură, pe care l-am ocupat prin concurs și au fost șapte concurenți la vremea respectivă, n-a fost unul de prost. Și cu contestații și cu tot tacâmul, ca să fie bine până la capăt”; explică Dragoman.

”Momentan nu pot să spun nimic” Emil Marius Urian, Șeica Mică

Dat ca plecat sigur la PNL, primarul PSD din Șeica Mică, Emil Marius Urian, cere puțin timp pentru a zice mai multe. Mai lăsați-mă vă rog un pic. Apăi vă spun. Acum momentan nu pot să spun nimic, trebuie să mă înțelegeți”, spune primarul.

”Eu chiar dacă-s cu <<m...e PSD>>, nu-s așa”. Cristin Magheru, Cârța

 Un cunoscut critic al PSD, primarul din Cârța, Cristin Magheru, dă peste cap toate așteptările. Va candida pentru un nou mandat, susținut de PSD. Chiar dacă PSD-iștii de la Sibiu habar nu au de asta.

Cristin Magheru Cristin Magheru

”Eu chiar dacă-s cu <<m...e PSD>>, nu-s așa. Dacă am plecat cu tine la drum, atunci cu tine sunt până la moarte, chiar dacă nu-mi place. Eu nu plec de la ei, nu plec la niciun partid, oricare ar fi. Mai primesc de la USR invitații, sunt convins că au aflat de mine că-s un tip destul de independent, clar că aș putea să candidez independent, dar n-are rost. Sincer, m-am gândit să nu mai candidez, dar am pe aici niște javre care habar nu au cu ce se mănâncă primăria și zic păcat pentru ce s-a făcut aici. Sincer să fiu nu aș vrea să mă mai bag. Vedeți și voi ce-i în România, cât de slabi sunt toți, începând de la cap și până jos, nu mai poși face nimic. Nu știu unde ne vom îndrepta. Trag ca nebunul să țin de școală și de after school și oamenii nu mai vor. Nici părinții nu mai vor, și când vin străinii și văd își fac cruce de ce avem aici. Au zis să le iau table inteligente că nu pot învăța. Am luat cinci bucăți de 150 de milioane. Își prind urechile. Și au venit oameni din Brașov și-mi spun ”copil meu e în centrul Brașovului și n-a văzut așa ceva”. Degeaba vrei să aduci avioane și d-ălea, că nu ai cu cine să le stăpânești”, spune primarul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Dl Bratu recititi titlul articolului apoi promiteti ca va lasati de baut!
Raspunde

Quantanammo

Acum 2 ani

Acesta este momenul de care eu tot vorbesc de 3 ani de zile !!!! Trif Bogdan Presedinte PSD Sibiu este VINOVATUL !!! Un slab cognitiv care si a batut joc de toata echipa !!! Pleaca acasa Trif !!!!!!!!!
Raspunde

aceasi marie cu alta palarie

Acum 2 ani

cum ramane domnilor din pnl cu ..".nu mai trebuie sa permitem traseismul politic?"
Raspunde

asta e

Acum 2 ani

au avut si la psd oameni ok dar nu i-au promovat, au preferat sa faca tot felul de jocuri slabe
Raspunde

Aeroport

Acum 2 ani

Trif este de departe cel mai slab semi-lider de partid, praf o facut toata organizatia psd. ****cred ca de asta o fost pus sifonul de Trif sa dezbine tot ce mai exista in cadrul organizatiei
Raspunde

B.Utoru

Acum 2 ani

Nici unii nu-s buni, dă-i dracului de politicieni! Nu politica-i curvă, ci oamenii care o fac!
Raspunde

gheorghe

Acum 2 ani

Mai exista PSD Sibiu ? Nu se vede, ne se aude !
Raspunde

Preoteasa

Acum 2 ani

In ROmania intotdeauna este loc de mai rau. In 2000 spuneam ca mai rau decat Iliescu, Nastase nu poate fi , o venit Geoana dupa Ponta si in final Dragnea. Asa si la Sibiu cat il criticam pe Cindrea si ziceam nu poate fi mai rau uite ca a venit Trif si facut praf organizatia. asa ca asteptati-va sa fie si mai rau.
Raspunde

Nea Nelu

Acum 2 ani

Au ajuns și doi din cei mai mari susținători ai lui Trif să nu-l mai suporte. Si uite așa si-a îndeplinit misiunea dl. Trif. PSD zero la Sibiu.
Raspunde

Trif va candida?

Acum 2 ani

https://m.youtube.com/watch?v=DFD2AN2-CpA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus