Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Fermierii vor avea bonus de la guvern de 1200 de lei pentru fiecare scroafă de Bazna sau Mangalița

Fermierii vor avea bonus de la guvern de 1200 de lei pentru fiecare scroafă de Bazna sau Mangalița

Guvernul României a anunțat demararea unui program prin care în următorii doi ani crescătorii de animale vor fi încurajați să crească rasele de porci de Bazna și Mangalița.  Executivul își asumă salvarea de la dispariție a raselor autohtone Bazna și Mangalița prin acordarea a 1200 lei pecap de scroafă Bazna și/sau Mangalița pe an, cu condiția respectării unor obligații. Acestea se referă la ”comercializarea a minim patru purcei/cap de scroafă cu o greutate minimă de 8 kilograme și cu obligația încadrării crescătorului într-una dintre categoriile: Persoană Fizică Autorizată, Întreprindere Individuală, Întreprindere Familială sau producător cu personalitate juridică”, se arată într-un comunicat de presă remis de PNL Sibiu. De asemenea, crescătorii trebuie să dețină exploatații înregistrate și autorizate sanitar-veterinar. ”Corectarea lipsei de decizie guvernamentală din ultimii ani care a dus la scăderea efectivelor ba chiar ne-a dus la un pas de a ne aduce propriile rase din import, a fost absolut necesară”, se mai arată în comunicat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus