Cât de atentă este primăria Șelimbăr la problemele cetățenilor. Soluții de iure în scris, în practică ioc!

În curând se împlinesc doi ani de când cetățenii unei străzi din comuna Șelimbăr se roagă de primărie să le amplaseze câteva indicatoare rutiere. Primăria le dă dreptate și le promite oamenilor, inclusiv în scris, că se ocupă de problemă, însă în realitate nimeni nu face nimic.

Practic, locatarii străzii Theodor Aman cer primăriei să monteze câteva indicatoare rutiere de tipul „Staționarea interzisă” deoarece strada lor este cu puțin mai lată decât o mașină și pot să apară situații neprevăzute. Problema nu este una stringetă la nivelul întregii comunități, însă este elocventă pentru importanța pe care o acordă autoritățile publice doleanțelor cetățenilor.

„Locuiesc în localitatea Șelimbar, pe stradă Theodor Aman.

În urmă cu aproape doi ani, mai exact pe 6 noiembrie 2018, am înaintat Primăriei Șelimbăr o sesizare cu privire la lipsa reglementării și a semnalizării rutiere referitoare la regimul de acces și circulație, staționare și parcare vehicule, la nivelul străzii.

Practic, am solicitat instalarea de indicatoare rutiere „Staționarea Interzisă" deoarece lățimea carosabilului este de doar 4,23 metri, iar art.143 lit. c) din Regulamentul de aplicare a prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice reglementează în mod expres faptul că "Se interzice staționarea voluntară a vehiculelor pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m".

Deși am fost asigurat atât verbal cât și în scris că se vor instala indicatoare rutiere, acestea lipsesc cu desăvârșire și în ziua de azi! Mai mult decât atât, voci din Primărie susțin că acestea nu se pot amplasa deoarece strada apare că fiind privată.

Acum, se nasc câteva întrebări:

Este drum privat? Atunci cum a fost posibil că acesta să fie modernizat cu bani publici?!

Primăria deține 2/3 din drum! Apare că fiind ARABIL! Extrasul CF este din 10.09 2020!

Este drum public? Așa rezultă dacă a fost modernizat pe banii primăriei! Accesul pe stradă nu a fost niciodată îngrădit de barieră sau alte mijloace, oricine poate intra/ieși.

De ce nu se instalează indicatoare? Cu toate că există cadru legislativ, dar și promisiunea primarului în acest sens, montarea lor trenează de aproape doi ani.

Chiar și șeful postului de poliție Șelimbăr susține că este drum public și se supune legislației!”, arată Cosmin G., care a semnalat public situația.

Redăm mai jos răspunsul oferit de primăria Șelimbăr la solicitarea cetățenilor și datat 27 noiembrie 2018:

Reporterul Turnul Sfatului a contactat reprezentanții primăriei Șelimbăr, cărora le-a cerut un punct de vedere public pe această temă și de ce situația e blocată de aproape doi ani.

Răspunsul nu poate fi comentat:

„Respectarea acestei prevederi (staționarea interzisă n. r.) este obligatorie de iure, fără a fi necesar să fie adus la cunoștința participanților la trafic printr-un indicator”.

Redăm mai jos punctul de vedere al primăriei Șelimbăr la o problemă simplă și de bun simț a unor cetățeni:

Care este diferența între atitudinea primăriei Șelimbăr față de cetățeni și atitudinea primăriei Sibiu, într-o problemă similară, vedeți în link-ul de mai jos:

Cât de receptivă este Primăria Sibiu la problemele cetățenilor? Aproape un an așteptare pentru câteva mașini

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Un Selimbarean

Acum 3 luni

Mai votati-l pe Grecu...

Raspunde

Alin Grigore

Acum 3 luni

Selimbarul a fost, este si va fi condus de un grup infractional organizat tintit pe afeceri imobiliare, toata dezvoltarea comunei este un mare Haos fara parcuri fara trotoare, iar investitiile sunt de o calitate extrem de proasta, drumuri care sunt cu probleme imediat dupa receptionare (vezi principala Octavian Goga,...) Din pacate copii nostrii vor trai intre betoane in noul selimbar.....insa situatie e mult mai rea in cartierul arahatectilor....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus