Luni,
20.09.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Cât de receptivă este Primăria Sibiu la problemele cetățenilor? Aproape un an așteptare pentru câteva mașini

Cât de receptivă este Primăria Sibiu la problemele cetățenilor? Aproape un an așteptare pentru câteva mașini

Mai mulți locuitori ai străzilor Orzului și Ovăzului din cartierul Turnișor se roagă de aproape un an de primăria Sibiu să ia măsuri în cazul ocupării abuzive a unui spațiu verde și a spațiului public din vecinătatea locuințelor lor. Sibienii sunt nemulțumiți de ritmul extrem de lent de lucru al primăriei și spun că și-ar dori ca pe strada lor municipalitatea să facă un loc de joacă pentru copii, în locul unui depozit ad-hoc de mașini dezafectate.

Practic, o parte dintre locatarii celor două străzi spun că din a doua parte a anului trecut vecinătatea lor s-a umplut de rable. Multe dintre ele nici n-au numere de înmatriculare și, la prima vedere, pare că sunt folosite pentru dezmembrări sau păstrate în vederea valorificării prin programul Rabla. Problema este că mașinile sunt aduse și descărcate pe trotuar, pe marginea drumului și pe un spațiu verde aflat la intersecția străzilor Orzului și Ovăzului. În afara aspectului neplăcut, ”epavele” ocupă spațiu public, locuri de parcare și zone verzi.

”Unii dintre vecini spun că ar fi ale unui domn care locuiește în zonă, dar eu personal nu l-am văzut să stau de vorbă cu el. Alții însă i-au atras atenția și a zis că le va ridica, dar nu a făcut nimic. Am trimis fotografii și am făcut sesizări la primărie și degeaba. Ne-a transmis în scris că o să se ocupe de ele, însă nu au făcut absolut nimic”, spune unul dintre sibienii nemulțumiți.

Redăm mai jos răspunsul primăriei, semnat de mai mulți șefi, la solicitările cetățenilor:

În imaginile de mai jos puteți vedea mașinile fotografiate acum aproape un an:

Văzând că trec luni de zile fără ca municipalitatea să ia vreo măsură, locatarii străzilor respective au revenit cu sesizări la primărie și au trimis una și pe adresa redacției Turnul Sfatului.

La jumătatea lunii august 2020, în zona menționată erau depozitate pe spațiul public șapte mașini și utilaje, plus o barcă de dimensiuni considerabile.

”Așa ar trebui să arate un spațiu public decent, aici ne putem lăsa copiii să iasă afară din casă la joacă? Nu plătim taxe și impozite la fel ca oricare alt cetățean? De ce în alte părți sunt locuri de joacă noi, spații verzi, părculețe și la noi nu pot să ridice niște mașini. Zilnic se ridică mașini în Sibiu, pe acestea de ce nu vor să le ia? Apără interesele cuiva, nu vor să deranjeze pe cineva?”, spune un alt sibian supărat, care nu a vrut să-i publicăm numele.

Iată cum arătau mașinile în august:

Reporterul Turnul Sfatului a cerut reprezentanților primăriei Sibiu un punct de vedere pe această temă și, deși a trecut mai bine de o lună de atunci, el întârzie să apară.

Între timp, o parte din mașinile în cauză au început să dispară. În această dimineață pe spațiul verde mai era doar barca, iar pe strada Orzului doar o furgonetă. Altele par a fi doar mutate câteva zeci de metri, în alte părți. Chiar și așa, oamenii sunt nemulțumiți de viteza de reacție a primăriei.

”Dacă vă uitați, în celălalt capăt al străzii, pentru că nu există nimic amenajat, cine stă acolo a făcut un mic loc de joacă pentru copii, că n-au copiii unde să iasă afară. Ce așteptări să avem noi că peste o lună aici nu o să fie iar plin de mașini abandonate, ca să nu mai zic că pe spațiul acela verde ar fi frumos un loc de joacă adevărat, din moment ce primăria ne ignoră?”, concluzionează un alt locatar.

Vizualizari: 2720

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Ion Ion

Acum 11 luni

Înainte să te apuci de articol ai citit legea din țărișoara asta? Că sa fie declarată abandonată și să poată face cineva ceva trebuie sa treacă 6 luni, după care actele mai durează măcar vreo 2-3 ...legi de Romania...așa că nu mai arătați cu degetul că arătați degeaba, cel puțin de data asta
Raspunde

Luca Luca

Acum 11 luni

In fata sediului Politiei sunt in jur de 15 masini ale MAI , parasite , nemiscate de cativa ani , cu cauciucurile sparte ... dezolant ! Desigur , sloganul " Siguranta si incredere " nu lipseste !
Raspunde

2 Cents

Acum 11 luni

Joaca?? Dar ce credeti ca noi ne jucam aici cu urbanismul? Locuri de joaca? Urbanistii nostri s-ar putea sa nu cunoasca semnificatia acestor cuvinte. Ei stiu doar ceea ce vrea investitorul banos, adica ridicarea nivelului maxim "din pix", pardon, din PUG/PUZ, inflamarea gradului de ocupare, la fel. Cat despre spatiile libere (cate mai sunt) din oras, acolo ei vad clar locuri de facut blocuri sau cel mult niste parcari.
Raspunde

SIM SIM

Acum 11 luni

Eu am facut 2 sesizari despre o masina abandonata in decurs de 2 ani. La ultima sesizare mi-au raspuns ca au luat legatura cu proprietarul si o sa ridice el autovehicolul. A mai trecut 6 luni de atunci si e in acelasi loc masina. PS: Probabil le e frica de covid sa iese din birouri
Raspunde

Toma Toma

Acum 11 luni

Un an?Sa fiti fericiti ca s-a rezolvat dupa un an!Cunosc un caz,in care cateva sute de familii,de pe strada Siretului sunt duse de nas si mintite de 9 ani!Credeti ca au cerut imposibilul?Nu,doar repararea unei parcari care nu a fost reabilitata NICIODATA!Asta este stilul de lucru al Primariei Sibiu!
Raspunde

Carcotel C.

Acum 11 luni

Noo lasa, ca ati votat-o iar pe CORA...poate in urmatorii 4 ani va avea grija administratia ei si de strada voastra :)))
Raspunde

Un Sibian

Acum 11 luni

e interesant pentru ca in ultima poza apare o banca care 100% e furata din Sub Arin...e singurul loc unde exista astfel de banci...
Raspunde

Un Sibian

Acum 11 luni

au lege noua in domeniu...noau din iunie 2020...de ce nu se aplica???
Raspunde

Aaa Aaa

Acum 11 luni

A devenit o moda parcarea fara numere e autovehicolelor prin Sibiu acest lucru ar trebuii sa urgenteze ridicarea acestora.Si pe langa complexul de pe Masinistilor sunt vreo doi samsari care au umplut parcarile cu marfa lor, cu numere expirate de Germania si fara numere, si primaria doarme.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus