Ministrul Muncii, față în față cu cel mai mare angajator sibian. Lista problemelor puse pe masă

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a vizitat în această dimineață compania Continental Sibiu, care cu peste 4500 de angajați este cel mai mare angajator din Sibiu. Vizita a fost una de lucru, organizată după tipicul protocolului ministerial, însă subiectele puse pe masă și discutate au fost unele cât se poate de serioase.

Conducerea Continental Sibiu a prezentat ministrului o serie de probleme concrete, precum și propuneri de îmbunătățiri legate de piața muncii.

„Discuțiile au fost unele foarte aplicate cu privire la modul în care angajatori și companii mari, precum Continental, au trecut peste criza economică generată de criza sanitară și ce perspective de dezvoltare există. Ca ministru al muncii mă interesează forte mult cum putem sprijini marile companii pentru a menține și dezvolta locuri de muncă mai bine plătite. Evident că aici am constatat, cu surprindere plăcută, faptul că salariul mediu este unul peste media națională, că există beneficii pentru angajați, lucru care mă face să cred că dacă statul se va implica mai mult pe partea de creștere a ocupării, vom putea să ajungem ca mediul economic în România, treptat, să crească nivelul de salarizare în domeniul privat. Acesta este trendul pe care eu îmi doresc să meargă economia românească, să avem locuri de muncă stabile și mai bine plătite”, a declarat ministrul Raluca Turcan pentru Turnul Sfatului.

De partea cealaltă, reprezentanții Continental au profitat de vizită și au prezentat o listă întreagă de subiecte concrete care vizează buna organizare a unei companii, așteptările lor din partea guvernului fiind unele ridicate.

„Ne bucură să vedem faptul că guvernul actual și miniștrii alocă atenție angajatorilor. Am folosit această ocazie să adresăm doamnei ministru aspecte de care noi ne lovim în viața de zi cu zi, unul dintre aceste aspecte fiind cel legat de o mai mare flexibilitate în ce privește contractele de muncă, tipurile de contracte de muncă și am găsit foarte multă susținere în reducerea birocrației. O altă linie de discuție a fost cea legată de șomajul tehnic și, bineînțeles, de Kurzarbeit. Aici am adresat câteva sugestii din partea noastră, uitându-ne la aplicabilitatea lui pentru Continental, dar și pentru companii similare. Iar o altă linie de discuție a fost digitalizarea, semnătura electronică, arhivarea electronică, deci aspecte legate de organizarea unei companii în care, la fel, am găsit foarte multă deschidere”, a explicat Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Ministrul Muncii a prezentat pentru Turnul Sfatului și câteva exemple legate de măsurile luate de guvern pentru a sprijini angajatorii pe durata pandemiei.

„Guvernul a sprijinit activ mediul economic la nivel național, pe perioada pandemiei, cu aproximativ 7 miliarde de lei. Aici, în județul Sibiu, prin Ministerul Muncii am finanțat cu aproximativ 4 milioane de lei câteva zeci de mii de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că, de fapt, am salvat aceste zeci de mii de locuri de muncă. Printre măsurile cele mai apreciate se numără aceea a șomajului tehnic, la care a apelat și această companie, fapt care i-a permis să mențină unele locuri de muncă și apoi să readucă angajații. De fapt, să procedeze așa cum am gândit noi măsurile economice. Deci, aici am primit încă o dovadă că măsurile luate de noi în mod activ pentru a sprijini mediul de afaceri și-au atins obiectivul”, a mai completat Raluca Turcan.

Spiritul nemțesc al conducerii Continental a urmărit ca vizita să fie mai mult decât una de curtoazie sau un exercițiu de PR.

„Vizita doamnei ministru a fost una autentică, cu un real interes către problemele angajatorilor, așa că da, am folosit această ocazie pentru a-i da feedback-ul nostru sincer. De partea cealaltă, așa cum am spus, am găsit interes și reală deschidere”, a concluzionat Lăcrămioara Dărăban.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Aurelian

Acum 1 an

Era un moment potrivit sa se discute si necesitatea promovarii unei investitii de catre Statul Roman, prin Electrica (unde este actionar majoritar), pentru o statie de transformare 110/20kV , atat de necesara in Zona Industriala De Vest Sibiului , astfel incat sa existe premizele continuarii investitiilor in zona.
Raspunde

Viorel

Acum 1 an

Suntem pe locul 2 in lume la migrarea fortei de munca, iar ministrul muncii isi trage poze ca in comunism !!!!
Raspunde

Popa

Acum 1 an

Zici ca-i Leana in vizita de lucru. Doar ca n-are fusta cu cute!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus