Cum arată minibuzele electrice care vor circula în centrul Sibiului

Cele 5 minibuze electrice care vor opera pe Linia Verde de transport public în centrul istoric au sosit în Sibiu, fiind preluate de societatea Tursib. Acestea sunt dotate cu WiFi gratuit și rampe pentru persoanele cu handicap.

Minibuzele electrice sunt echipate cu motoare produse de BMW, asigură o autonomie de 160 km cu la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră, oferă fiecare câte 24 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune, sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior, vor oferi călătorilor WiFi gratuit, sunt echipate cu sisteme de climatizare și sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

„Am fost plăcut impresionată de livrarea minibuzelor înainte de termenul contractual de către asocierea cu care am semnat contractul -  SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL. Putem astfel să le punem în circulație mai repede decât prevăzut, în luna august. Până atunci, societatea de transport public se va ocupa de înmatricularea lor și pregătirea pentru circulația pe traseu. De asemenea, vom supune aprobării Consiliului Local traseul, stațiile și frecvența de circulație pe această linie. Sibienii, dar și turiștii, vor avea astfel din august o alternativă ecologică la transportul cu mașina personală în zona centrală și sper să utilizeze cât mai mult aceste microbuze pentru a degreva centrul istoric de mașinile parcate”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pe lângă minibuze, au fost achiziționate și dotările necesare pentru stații și operarea pe această linie:

  • 6 automate de eliberare a biletelor sau reîncărcare a abonamentelor care vor accepta atât plata cu cardul, cât și plata în numerar
  • o stație de încărcare a minibuzelor electrice cu încărcare rapidă, care va fi amplasată în Piața Gării; alte 5 stații de încărcare vor fi achiziționate de Tursib și vor fi amplasate la sediu pentru încărcarea minibuzelor peste noapte, la sediu.
  • 10 validatoare pentru tichetele de călătorie
  • câte un sistem electronic de afișaj pentru fiecare dintre cele 6 stații de pe linie
  • dispozitive pentru numărarea pasagerilor
  • un terminal de control a documentelor de călătorie

Traseul Liniei Verzi urmează inelul central, frecvența de circulație propusă fiind de 8 minute în orele de vârf și 12 minute în restul zilei. Linia verde va opera zilnic între orele 7.00 – 23.30.

Traseul Liniei Verzi: Gară - str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu - Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției - pe sub Podul Gării - Gară.

*locația stațiilor este indicată pe harta de mai jos.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Un sibian

Acum 2 luni

aparent INCA o chestie fara nici o utilitate...poate gresesc...s avedem ce iese!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Johnny Dușulauriu

Acum 2 luni

Hai mai lasati-ma cu prostiile astea! Dar nu am dat 45000 euro pe masina ca sa ma plimb cu cotețele alea, zici ca suntem la Amsterdam, la hipsterii aia efemy! Primaria, ne aude cineva??
Raspunde

Rosu

Acum 2 luni

Transportul trebuia sa fie gratuit. Altfel, io nu prea cred ca vor fi folosite busurile. Poate pentru a transporta rosiile din Oltenia din gara in piata, ca de cand or scos troleele nu mai poti aduce marfa cu trenu´.
Raspunde

Ardelean

Acum 2 luni

Tare nedumerit sunt cui va folosi traseul acesta. Parerea mea bani aruncati in vant.

Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 luni

Mai terminati bai, urlatorii de serviciu! Orice s-ar face in Sibiu, hop si voi cu vaicarelile. Asteptati cateva luni, asteptati sa treaca o iarna si se va dovedi, cu varf si indesat, daca microbuzele alea isi au rostul, daca traseul e bine ales si etc. Latrati zilnic pe aici pt simplul motiv ca primarul nu e cel pe care vi l-ati dorit voi, personal! Sputnikari de provincie!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus