Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Centura ocolitoare a municipiului Mediaș finanțată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Centura ocolitoare a municipiului Mediaș finanțată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Primăria Municipiului Mediaș a parcurs câteva etape importante, de-a lungul acestui an, în vederea realizării centurii ocolitoare a Mediașului, prin încheierea  contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții și definitivarea, de către proiectant, a variantelor de traseu din studiul de fezabilitate, urmând a se obține avizul tehnic de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.

Acest proiect extrem de important pentru Mediaș și nordul județului Sibiu, care presupune realizarea unei infrastructuri rutiere de aproximativ 9 km, va fi finanțat din surse externe nerambursabile și va avea un impact benefic în ce privește sporirea siguranței rutiere, fluidizarea traficului de persoane și mărfuri în municipiul Mediaș, precum și dezvoltarea economică a localității și zonei.

Ca urmare a acestor demersuri realizate de administrația medieșană, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a propus, în cadrul Master Planului General de Transport al României, finanțarea variantei de ocolire a municipiului Mediaș, ca parte a Programului Operațional de Transport 2021 – 2027.

Aprobarea și finalizarea Actualizării Studiului de fezabilitate va fi încheiată în primul semestru al anului 2022, urmând ca ulterior să fie demarată procedura de implementare a proiectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus