Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Liderul USR sesizează CNCD: E inacceptabil ca Ovidiu Ganţ să fie atacat în această manieră incalificabilă

Liderul USR sesizează CNCD: E inacceptabil ca Ovidiu Ganţ să fie atacat în această manieră incalificabilă

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce deputatul Ovidiu Ganţ, reprezentant al minorităţii germane, a declarat că parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit "nazist".

"Violenţa, rasismul, xenofobia nu au ce căuta în Parlamentul României. E inacceptabil ca Ovidiu Ganţ să fie atacat în această manieră incalificabilă. Condamn în cei mai duri termeni scenele pe care le vedem în ceea ce ar trebui să fie un forum de dezbatere democratică şi civilizată - Legislativul acestei ţări", a precizat Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Ovidiu Ganţ a declarat miercuri că parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit "nazist" şi a solicitat Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă.

"Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez - 'ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti'", a afirmat Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ciprian Titi Stoica a respins ulterior acuzaţiile, susţinând că el a catalogat "naziste" metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru pentru că "este totul filmat".

"Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea, m-am şi adresat cu acest cuvânt. Şi, în plus, a fost o declaraţie politică, am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri", a afirmat Stoica. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Kokos

Acum 4 luni

Specimenul ala nu putea fi decat din haur!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus