Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Ucraina propune un schimb de prizonieri cu Rusia pentru eliberarea soldaţilor ucraineni din Azovstal

Ucraina propune un schimb de prizonieri cu Rusia pentru eliberarea soldaţilor ucraineni din Azovstal

Conducerea de la Kiev a sugerat un schimb cu Rusia pentru eliberarea soldaţilor ucraineni care încă mai apără oţelăria Azovstal din Mariupol, transmite joi dpa, citat de Agerpres.

"Ca prim pas, le-am oferit ruşilor următorul schimb: noi îi transportăm pe băieţii noştri răniţi grav printr-un coridor umanitar de la Azovstal", iar în acelaşi timp, armata ucraineană ar urma să elibereze prizonieri de război ruşi "în conformitate cu regulile standard pentru schimb", a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk ziarului Ukrainska Pravda.

Negocierile sunt în curs şi încă nu s-a ajuns la un acord, a precizat ea.

Uzina Azovstal este ultimul punct de rezistenţă al forţelor ucrainene în oraşul-port Mariupol de la Marea Azov. Ruşii le cer ucrainenilor care apără combinatul siderurgic să se predea, însă până acum răspunsul a fost un refuz categoric. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Zacuscă

Acum 3 zile

Nu mai bine ar propune un schimb de teritorii ?...adica sa dea Romaniei, teritoriile furate in 45. Si Poloniei si Rusiei si Ungariei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus