Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Pasionat de muzică și iubitor de rock, Matei Rociu este olimpicul național al Sibiului la franceză

Pasionat de muzică și iubitor de rock, Matei Rociu este olimpicul național al Sibiului la franceză

Matei Rociu este elev în clasa a IX-a a la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, după ce a terminat gimnaziul la Școala Gimnazială „Regina Maria”. Băiatul a obținut mențiune la Olimpiada Națională de Franceză. Este iubitor de muzică, ia lecții de chitară și pian, iar după ce termină liceul își dorește să urmeze conservatorul. Un copil care se descrie a fi curios, talentat și foarte sociabil.  

La baza pasiunii pe care Matei o are pentru limba franceză stă faptul că, în urmă cu mulți ani, când era mic, a locuit cu familia în Franța. Așa a descoperit că franceza este limba lui preferată.

Matei Rociu

„În Franța mi s-au implementat primele noțiuni de limbă, apoi cu ajutorul părinților și ulterior cu munca depusă de mine am continuat să învăț. Îmi place muzicalitatea acestei limbi și gramatica pe care o consider a fi ușoară”, spune Matei.

În afară de franceză îi place foarte mult muzica, în mod special pianul și chitara, instrumente la care învață acum să cânte și se declară îndrăgostit de rock. Metalica, Rammstein, Scorpions, Nightwish și AC DC se numără printre preferații lui.  

„Iau lecții de chitară și pian și pot spune că sunt mai mult decât o pasiune pentru mine, pentru că vreau să le transform într-un mod de viață”, mai spune Matei. Un aport în deciziile lui l-au avut și părinții care ascultă foarte multă muzică, dar momentul decisiv pentru lecțiile de pian a fost vizionarea filmului „Bohemian rhapsody” despre care spune că l-a impresionat în mod deosebit.

Matei își dorește să urmeze conservatorul după ce va termina liceul și pentru asta se pregătește intens. Tinerilor din generația lui le transmite să fie cât mai curioși și să nu renunțe niciodată în a-și îndeplini scopurile. „Să se informeze cât de mult pot despre tot ceea ce ne înconjoară și să nu se dea bătuți niciodată în ceea ce-și propun să facă.” Se descrie ca un copil curios, talentat și foarte sociabil. În timpul liber îi place să asculte muzică, să se uite la filme, să se documenteze pe internet și să se dea pe skateboard atunci când vremea îi permite.

Alături de Matei în pregătirea pentru olimpiadă a fost profesoara Maria Bâja căreia îi mulțumește foarte mult pentru sprijinul acordat.

 

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 1 lună

Mare lucru ca mai studiaza cineva limba franceza in republica Hermannstadt... Felicitari, tinere!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus