Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Mesajul șefului IȘJ la început de an școlar: Vă doresc să reușiți să puneți în practică noul model educațional

Mesajul șefului IȘJ la început de an școlar: Vă doresc să reușiți să puneți în practică noul model educațional

Inspectorul Școlar General Emilian Marius Novac a transmis un mesaj pentru elevi, părinți și profesori în prag de început de an școlar. Acesta vorbește în mesaj despre schimbare, proiecte generoase, despre reforma în educație, dar și despre implicarea și responsabilitatea cadrelor didactice. 

Mai jos vă prezentăm, integral, mesajul inspectorului. 

„DRAGI ELEVI, STIMAŢI COLEGI, DISTINŞI PĂRINŢI,

În fiecare septembrie tomnatic școala reîncepe și împreună cu ea, în spaţiul nostru sufletesc emoţiile reverberează, recompunând prima intrare în sală de clasă sau primul zâmbet al dascălului admirat, care ne-a amprentat întreaga viața școlară...

Astăzi, 5 septembrie, alături de elevii noştri și de părinţii acestora, noi, dascălii, revenim în şcoli cu optimism și cu speranţa că 2022-2023 va consolida valoarea și va continua proiectele generoase, capabile să asigure pe mai departe o educaţie modernă, a cărei finalitate să fie succesul binemeritat, în spațiul național sau în cel extern, al absolvenţilor noștri!

Desigur, noile politici educaţionale care vor reconfigura Educația, centrate fiind pe elevi, pe reforma timpului timpului didactic, pe formarea de valori şi de atitudini morale, pe dezvoltarea competenţelor digitale și de comunicare, pe dialog sociocultural global, și nu numai, reprezintă un cadru ce nu poate asigura calitatea orei de curs fără implicarea reală şi responsabilă a cadrelor didactice. 

Vă doresc, stimaţi colegi, ca prin realizări profesionale şi performanţă, să reușiți să puneți în practică noul model educațional, configurat de anul școlar 2022-2023. 

Vouă, dragi elevi, vă doresc ca noul an şcolar – mai mult ca oricând – să vă ofere motivație reală pentru a învăța și pentru a vă pune în valoare, unicitatea. Fie ca toate așteptările voastre să primească răspuns în sala de clasă și profesorii să vă fie mentori, pentru a dobândi succesul în viață și în viitoarea carieră.

De asemenea, autorităților locale le mulțumim pentru implicarea responsabilă în pregătirea spațiilor școlare pentru elevii noștri!

Tuturor vă urez un an şcolar plin de realizări!

Cu aleasă prețuire, 

Prof. Emilian-Marius NOVAC

Inspector Şcolar General

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Elev

Acum 1 an

Un mesaj fără conținut, un mesaj de politruc. Nu spune nimic. Blabla
Raspunde

Cristi

Acum 1 an

La Goga chiar era necesar si de un translator in maghiara? Pe bune???
Raspunde

Rob

Acum 1 an

În 2016 se votează prin moțiune legea României educate, unde se prevedea minim 6% din PIB să fie atribuit învățământului. Din 2016, cel mai mare procent a fost de 2,65%, anul ăsta scăzând. Unde e orientarea spre elev? Sau faptul că nu mai dau examene/teze e spre binele lui? Ați reușit să umpleți țara de analfabeți funcționali și acum vă flatulați pe gură ce pustiu de bine faceți.
Raspunde

Rostogan

Acum 1 an

"...proiecte generoase..."? Pentru buzunarele cui?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus