La finalul săptămânii trecute muncitorii contractați de Primăria Sibiu pentru lucrările de modernizare și extindere a străzii Viitorului au tăiat 17 plopi pe malul Cibinului. Nu este vorba despre orice copaci, ci unii înalți de zeci de metri, un adevărat reper pentru zona aceea a Sibiului. Peisajul rămas în urmă este dezolant, momentan fiind vizibile fostele clădiri Libertatea, aflate într-o stare de degradare.
La scurt timp după tăierea plopilor, numeroși localnici s-au arătat nemulțumiți de această decizie, o parte dintre ei exprimându-și dezamăgirea pe rețelele sociale. Alții au formulat sesizări, o parte ajungând inclusiv pe adresa redacției Turnul Sfatului.
Mulți sibieni sunt de părere că aceste tăieri de copaci se înscriu într-o direcție generală a Primăriei Sibiu când vine vorba despre modernizarea unor străzi sau zone de blocuri.
”Modernizare tipică Primăriei Sibiu. Vrem să știm și noi de ce a fost necesară tăierea plopilor, dat fiind faptul că pe acel tronson al străzii oricum se putea circula pe două benzi. Acum se vede și clădirea abandonată în toată splendoarea ei. Cât despre replantarea copacilor, putem visa în continuare, probabil. Care este poziția primariei vis-a-vis această lucrare de "modernizare"?”, ne-a scris un cetățean nemulțumit.
Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu oficialii municipalității sibiene, solicitând un punct de vedere pe această temă.
Reprezentanții Primăriei Sibiu precizează din start că toți cei 17 plopi tăiați erau bătrâni și într-o stare avansată de degradare, existând riscul real de prăbușire, mai ales în prejma unor ample lucrări la stradă. Mai mult decât atât, recoltarea s-a făcut cu avizul specialiștilor Ocolului Silvic Sibiu.
”În contextul lucrărilor de extindere a drumului pe str. Viitorului, tronsonul dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, a fost necesară recoltarea unui număr de 17 plopi, aceștia având un grad ridicat de îmbătrânire și o stare avansată de degradare (câteva foto atașate), prezentând astfel pericol de cădere, inclusiv din cauza înălțimii foarte mari a acestora. Mai mult, în contextul extinderii drumului și a devierii rețelelor de apă și gaz, terenul în care stau rădăcinile arborilor a fost destabilizat, ceea ce crește gradul de pericol. Precizăm că recoltarea s-a efectuat după avizarea de către Ocolul Silvic Sibiu”, au explicat reprezentanții Primăriei Sibiu.
Pentru exemplificarea celor menționate mai sus specialiștii primăriei au transmis redacției și câteva fotografii doveditoare, pe care le publicăm mai jos:
După finalizarea lucrărilor de modernizare a carosabilului, în locul plopilor vor fi plantate sălcii noi, așa cum s-a făcut deja în apropiere, unde s-a construit noua pistă de biciclete.
”În locul acestor arbori urmează a se planta sălcii pe toată lungimea tronsonului, specie mai potrivită pentru mediul urban. Astfel, se asigură coerența în amenajarea peisagistică, dat fiind faptul că pe restul malurilor există și au fost plantate tot sălcii în cadrul proiectului de amenajare a pistei pentru biciclete”, au mai detaliat reprezentanții Primăriei Sibiu.
Citește și:
Șantier nou pe malul Cibinului: Au început lucrările pentru legarea pistei de biciclete peste râu
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 6213
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Pateu
Acum 5 ore
Bula
Acum 6 ore
Till Eulenspiegel
Acum 6 ore
O sibianca
Acum 6 ore
O sibianca