Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care prevede scutirea de impozite şi taxe pe o anumită categorie de clădiri, pe perioada reabilitării

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care prevede scutirea de impozite şi taxe pe o anumită categorie de clădiri, pe perioada reabilitării

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care prevede scutirea de impozite şi taxe în cazul clădirilor clasate ca monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare, scrie Agerpres. 

Măsura se va aplica începând cu anul 2025.

Legea completează alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, reiese dintr-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

„Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construcţie şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996", prevede proiectul iniţiat de 48 de parlamentari PNL.

De asemenea, actul normativ stipulează că, în cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuţie la data intrării în vigoare a legii, scutirea se aplică până la data procesului-verbal de recepţie finală.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 1 lună

Oare chiar o sa ajute aceasta lege situatii de genul celei de la fostul Tribunal? Aparent ajuta doar pe cel care amana la infinit terminarea lucrarilor. Sau?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus