Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Atena, amenintata de incendii

După trei zile consecutive, sute de pompieri greci continuă şi astăzi să lupte pe patru fronturi împotriva unui incendiu de pădure care devastează zona situată la nord-est de Atena, potrivit Mediafax. Pompierii luptau împotriva incendiilor din Marathon, Nea Makri, Ekali şi Daou, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. Ei sunt sprijiniţi de 12 avioane-cisternă şi patru elicoptere, a adăugat el.
Un sat de circa 150 de case din apropiere de Marathon, o localitate cunoscută din antichitate, situată lângă principalul rezervor cu apă al capitalei, a fost evacuat. Autorităţile au evacuat, de asemenea, două spitale pentru copii, o clinică psihiatrică, un azil de bătrâni şi o tabără de vacanţă din zona de est a Atenei, ameninţată de incendii, unde, totuşi, numeroşi locuitori refuzau să îşi părăsească locuinţele. Din cauza rafalelor puternice de vânt, incendiile, care se propagau de sâmbătă către cartierele rezidenţiale Agios, Stefanos, Anthusa şi Pallini, situate la aproximativ 30 de kilometri de Atena, ameninţau duminică şi alte localităţi, între care Penteli, Dionysos şi Stamata, unde locuiesc circa 60.000 de persoane, potrivit pompierilor.
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Nea Makri

Vizualizari: 1509

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus