Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Basescu vrea guvern de uniune nationala, nu de tehnocrati

Preşedintele Traian Băsescu a propus un guvern de uniune naţională şi a spus că nu agreează formula unui guvern de tehnocraţi. Acesta a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi de acord cu propunerea avansată de acestea, primarul Sibiului, Klaus Johannis, cu condiţia ca guvernul să fie format din miniştri angajaţi politic. "Nu cred în valabilitatea unui guvern de tehnocraţi. România nu mai este cu democraţia la nivelul anilor 90 când tehnicienii să-şi asume responsabilităţi, iar politicienii să stea în spate. Ce tehnocraţi serioşi s-ar aşeza în guvern pentru două luni, după care să vină politicienii să le spună să plece. Nu pot să accept un guvern pentru o perioadă de două luni", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.
Primarul Sibiului, Klaus Johannis, care a venit la Bucureşti, a acceptat propunerea de a fi premier, avansată de liderii PSD, PNL, UDMR şi de cei ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale cu care s-a întâlnit la Senat. Johannis a spus ca va accepta postul de premier, în cazul în care va fi nominalizat de preşedinte, doar pâna după alegerile prezidenţiale şi a spus că nu doreşte un guvern organizat pe bază de apartenenţă politică. Un alt candidat al cărui nume a fost vehiculat este Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, care a fost membru PSD. De asemenea, Daniel Dăianu, economist renumit a fost dat ca posibilă variantă. Guvernul a căzut, marţi, în urma unei moţiuni de cenzură.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

joe

Acum 14 ani

JohANUS se intoarce cu coada intre picioare la Sibiu. Pe chestia asta, Basescule, ai voturile familiei mele. Culmea este ca pana acuma ma gandeam la Geoana, dar se vede treaba ca-i la fel de corupt ca si sasul pe care l- sustinut, ca doar babu Cindrea i-o fi spus ce hram poarta JohANUS si ce afaceri trage pe la Sibiu.
Raspunde

eu

Acum 14 ani

de ce no pune pe udrea sau ridzi?m-am saturat de base,videanu,berceanu,boc......care au uitat sa mai dea drumul la ciolan....
Raspunde

sibielul

Acum 14 ani

am impresia ca presedintele Basescu este singurul om de la Bucuresti caruia chiar ii pasa de Klaus al nostru. Fabuloasa noua abordare a gastilor de mafioti intrunite ieri la sediul nasului Voiculescu consta de fapt in aruncarea lui Johannis in hazna ca sa le aranjeze alegerile dupa care ii vor da un sut in buna maniera damboviteana. As vrea sa-l vad eu pe Klaus facand guvern de tehnocrati cu Vanghelie de o parte a mesei si Patriciu de cealalta. Daca mai are un dram de bun simt ardelensc si de prudenta nemteasca in capatana aia umflata de cat a fost tamaiat de toti nemernicii, Johannis renunta sa mai joace rol de fraier in comedia asta de toata jena. Sa faci din Sibiu orasul care e azi si sa sfarsesti in cloaca patronata de Chucky Antonescu si Prostanacu', asta mi se pare un destin tragic! Dar cand Dumnezeu vrea sa te piarda, iti ia mintile, asta e.
Raspunde

yanosi

Acum 14 ani

Vrei un guvern de uniune nationala, formata din BOC III, JOS PD-L!!!
Raspunde

Rezistenta

Acum 14 ani

Sansa noastra a romanilor este scaparea de Basescu acest cancer al Romaniei. Geoana si Antonescu i-au dat clasa lui Basescu prin faptul ca l-au propus pe Iohannis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus