Miercuri,
16.06.2021
Partial Noros
Acum
24°C

40 de jandarmi vor pazi apa sfintita

Mitropolitul Ardealului a oficia Sfânta Slujbă de Bobotează mâine în Piaţa Mare.

Sfinţirea Agheasmei Mari va avea loc începând cu ora 12:00 în spaţiul special amenajat în Piaţa Mare. Slujba de sfinţire va fi săvârşită de I.P.S. Dr. Laurenţiu Streza, alături de un sobor de preoţi.

La eveniment sunt aşteptaţi credincioşi din aproximativ 20 de lăcaşe de cult din Municipiul Sibiu. Pentru ca totul să se desfăşoare în ordine Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu va lua măsuri de ordine şi siguranţă publică atât în zona bisericilor, pe cele 8 trasee de deplasare către locul de sfinţire cât şi pe durata desfăşurării ceremonialului.

“La această acţiune vor participa aproximativ 40 de jandarmi din structura mobilă a inspectoratului” au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Sibiu. Jandarmeria sibiană recomandă sibienilor să nu aducă la manifestare sticle ori cutii metalice cu băuturi, să nu arunce obiecte către alte personae, să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentele, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice, să se supună indicaţiilor şi restricţiilor impuse de acestea şi să aibă în vedere faptul că manifestările obscene şi cele contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege.

Credincioşii au început încă de astăzi pregătirile pentru Bobotează. Conform rânduielilor bisericeşti, ajunul Bobotezei, este zi de post, fiind şi un prilej de reculegere duhovnicească înaintea marelui praznic al Botezului Mântuitorului.

Ajunul Bobotezei face parte din categoria posturilor de o zi din cursul anului bisericesc, alături de Înălţarea Sfintei Cruci, la 14 septembrie, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, la 29 august, şi de Ajunul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, 24 decembrie.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sile de la Termopile

Acum 11 ani

adevarul este ca marfa este de mare valoare, ar trebui o atentionare cod galben pentru posibile furturi de apa sfintita. primaria sa faca bine si sa puna si camere de supraveghere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus