Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Red Hot Chili Peppers are chitarist nou

Josh Klinghoffer este noul chitarist al Red Hot Chili Peppers, înlocuindu-l astfel pe John Frusciante, care a părăsit trupa californiană, cu multă discreţie, în urmă cu un an, informează musicradar,com, citat de Mediafax.

Pe 13 decembrie 2009, MusicRadar a publicat în premieră informaţia potrivit căreia Klinghoffer colaborează deja cu Red Hot Chili Peppers la un nou album, iar trei zile mai târziu, John Frusciante a anunţat public că a părăsit trupa, printr-un mesaj postat pe site-ul său oficial.

În mod surprinzător, grupul californian nu a făcut deocamdată nicio declaraţie, nici despre plecarea lui Frusciante, nici despre venirea lui Klinghoffer. Celebrul grup american urmează să participe la concertul 2010 MusicCares Person Of The Year, organizat în onoarea lui Neil Young, ce va avea loc peste câteva săptămâni, iar specialiştii din industria muzicală se aşteaptă ca trupa Red Hot Chili Peppers să posteze în viitorul apropiat un anunţ oficial referitor la aceste informaţii.

John Frusciante, în vârstă de 39 de ani, a părăsit acest grup pentru prima oară în 1992. După această despărţire, el a devenit dependent de heroină, şi-a pierdut toţi dinţii, după care a revenit în trupă, cinci ani mai târziu.

Potrivit presei americane, solistul Anthony Kiedis, basistul Michael "Flea" Balzary şi toboşarul Chad Smith lucrează în studio pentru a înregistra următorul album al trupei, după "Stadium Arcadium", lansat în 2006, recompensat cu Grammy. Potrivit Musicradar.com, John Frusciante a fost deja înlocuit de chitaristul Josh Klinghoffer. Josh Klinghoffer a cântat împreună cu Red Hot Chili Peppers în concertele susţinute de această trupă în 2007.

Frusciante s-a alăturat trupei Red Hot Chili Peppers în 1988, după moartea provocată de o supradoză de heroină a chitaristului din componenţa originală a grupului, Hillel Slovak, şi a participat la înregistrările albumelor "Mother`s Milk" (1989) şi "Blood Sugar Sex Magik" (1991).

Albumul din 1991 a transformat Red Hot Chili Peppers într-un grup-vedetă la scară mondială, graţie unor piese de succes precum "Under the Bridge" şi "Give It Away". Însă celebritatea l-a copleşit pe Frusciante, care a părăsit formaţia la mijlocul turneului mondial din 1992, devenind foarte repede dependent de heroină.

Articolele din presa din acea vreme vorbeau despra alura sa scheletică, despre corpul acoperit de cicatrice, despre abcese şi despre urmele unor arsuri provocate de ţigarete pe tot corpul său. În mod surprinzător, Frusciante a supravieţuit acelei perioade şi a fost internat într-o clinică specializată în tratarea dependenţei de droguri.

În tot acest timp, trupa Red Hot Chili Peppers nu a mai avut acelaşi succes după despărţirea de Frusciante, înlocuit cu o serie de chitarişti printre care s-a aflat şi veteranul Dave Navarro, chitaristul trupei Jane`s Addiction. În cele din urmă, la insistenţele foştilor săi colegi, John Frusciante a revenit în trupa Red Hot Chili Peppers şi a înregistrat albumul de succes "Californication" din 1999.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus