Vineri,
18.09.2020
Parțial Noros
Acum
23°C

Efectele ghetii din Sibiu: un mort si 70 de fracturi

29 Ianuarie 2010 16:35

Aproximativ 70 de sibieni au ajuns, în ultima săptămână, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu, cu fracturi de membre, şold sau bazin, după ce au alunecat pe gheaţă, medicii anunţând că numărul pacienţilor cu astfel de probleme este în creştere. Evenimentele nedorite cauzate de gheaţa de pe trotuare au culminat vineri dimineaţa cu moartea unui bărbat, care a alunecat, iar în cădere s-a lovit la cap. A fost găsit mort. "Din primele cercetări se pare că bărbatul a căzut pe stradă şi a decedat. Deocamdată nu cunoaştem exact cauza producerii accidentului, dar este cert că nu a fost victima unui accident rutier sau a vreunei agresiuni", a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspector Luciana Balteş. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, în ultima săptămână aproximativ 70 de persoane s-au prezentat la spital cu fracturi de membre, şold sau bazin, după ce au alunecat pe gheaţă. "Tot timpul în sezonul rece numărul de fracturi care se înregistrează este mai mare, dar în ultima săptămână numărul este clar în creştere din cauza condiţiilor meteo din această perioadă. Sunt aproximativ 70 de persoane care s-au prezentat la spital, o parte dintre acestea necesitând internare", a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă. Primăria Sibiu a anunţat, vineri, că a înştiinţat, în ultima perioadă, aproximativ două sute de persoane cu privire la obligativitatea deszăpezirii trotuarelor din zona locuinţei. În plus, au fost încheiate 19 procese-verbale şi au fost aplicate 16 somaţii persoanelor care nu s-au conformat, iar agenţii Poliţiei Comunitare au informat aproximativ 80 de reprezentanţi ai firmelor cu privire la această obligaţie, cu precădere în zona centrală şi pe principalele artere din oraş.

Comentarii

2 comentarii

bk

Acum 10 ani

cred ca primaria trebuie sa curete trotoarele doar sunt propietatea lor (daca vrei sa amenajezi un spatiu verde pe marginea trotuarului te lovesti de refuzu celor de la primarie )
Raspunde

pt bk

Acum 10 ani

prietene, ai dreptate, trotuarul apartine primariei, dar, conform legilor din Romania, este responsabilitatea cetatenilor ce locuiesc in zona sa-l curete de gheata si zapada. de asemenea, sunt unii (sper cat mai putini) care au impresia ca tre sa vina primaru sa le mature in fata casei. Tine de bun-simt sa-ti cureti trotuarul in fata casei/blocului ca sa nu-si rupa careva gatul pe gheata, dar in RRomania este nevoie de o lege pentru asa ceva, si tot nu se face treaba. 16 somatii?? pfff... trebuiau cel putin 1600!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus