Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cand moare si baschetul

Sunt câteva motive pentru care sunt convins că oamenii de afaceri din judeţ sunt complet tâmpiţi. Cretini. Chiar şi atunci când au fost pe val, minimul sau maximul de profit l-au aruncat pe maşini scumpe luate pentru copiii încă necopţi la minte, pentru excursii extravagante, sau investiţii neinspirate. Unul singur continuă să bage bani în sport: Hulitul Ilie Carabulea. Excludem de aici Mediaşul care trăieşte din banii gazului.
Micii sau marii mahări care tânjesc precum un câine jigărit după aprecierea publică, ignoră total opţiunea de a întoarce o parte din profit înapoi comunităţii. Nu realizeză că dacă ar face acest lucru, nu doar că ar bifa un plus la cele veşnice, dar măcar i s-ar întoarce un salut dezinteresat pe stradă. Dacă ar conta.
CSU Atlassib Sibiu o duce rău din punct de vedere financiar şi acest lucru se vede pe teren. Deşi aproape la fiecare meci Sala Transilvania se umple, banii pentru echipă sunt aduşi aproape toţi de Ilie Carabulea. Restul, sunt donaţii de la stat,  universitate, primărie sau lucruri mărunte primite de la cei care mai pot şi gândesc. O cazare la hotel sau o masă caldă. Cei care au, dar nu vor, se mulţumesc să pozeze din când în când în spectatori. Musai la ZOO sau Cutia cu Maimuţe. (Denumirea zonei din spatele oficialilor unde stau mahării care vor să fie văzuţi de toată lumea). E foarte trist.
În acest ritm, CSU ar putea avea soarta Inter-ului. S-ar mulţumi cu performanţe din ce în ce mai mici, până s-ar pune punct. Aici ar fi momentul în care orice mână de ajutor ar fi inutilă. Până atunci, nu avem decât scuze penibile, de la "fac ce vreau cu bani mei", până la "nu îmi asociez imaginea cu X sau Y".
Dacă aţi ajuns în Sala Transilvania, la vreun meci de baschet, atunci probabil că aţi văzut revista făcută de suoperterii reuniţi într-o asociaţie. Criza financiară din teren există şi în tribune. Cu toate acestea, aşa cum clubul se chinuie să supravieţuiască, tot aşa revista cu pricina se chinuie să apară. Şi apare meci de meci, doar prin îndârjirea unor oameni. Din cauza mentalităţii, a superficialităţii sau a lipsei de simţ civic, probabil vom ajunge mai devreme sau mai târziu în momentul în care să mai plângem un sport.
Şi este trist pentru noi, pentru că am avea două ore libere, sâmbăta, o dată la două săptămâni. Dar ar fi şi mai trist pentru copiii de 5-10 ani care vin regulat la meciuri. Şi sunt câteva zeci. Să ai bani, să vezi lacrimile unui copil care-şi vede idolii bătuţi acasă, şi nici aşa să nu fii convins că  poţi face ceva util cu banii tăi, atunci chiar nu mai ai nicio şansă. Trist.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 480

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

...

Acum 14 ani

bv!
Raspunde

csu

Acum 14 ani

felicitari!
Raspunde

csu

Acum 14 ani

felicitari!
Raspunde

fan baschet

Acum 14 ani

Felicitari pentru articol! Foarte adevarat si foarte trist...
Raspunde

hop si el

Acum 14 ani

Dar tie cine iti da voie sa folosesti limbajul asta de suburbie, te crezi indreptatit sa-i faci pe toti tampiti si cretini numai pentru ca nu fac cu banii lor ceea ce vrei tu? Frumos exemplu dai celor carora le plangi de mila (copiilor care merg la baschet sambata de sambata) prin atitudinea ta si limbajul de mahala. Tu cati banii ai dat pentru a ajuta un copil in toata viata ta ca sa ii poti acuza pe altii ca nu dau.
Raspunde

fan baschet

Acum 14 ani

Scuze pentru comentariul postat de mai multe ori! A luat-o razna calculatorul. Daca este posibil, rog eliminarea lor si sa fie lasat doar unul. Multumesc!
Raspunde

copil de 12 ani

Acum 14 ani

cine e in poza?
Raspunde

nik

Acum 14 ani

bai hop si el te fut an gura si pe tine sipe mata si pe prietena ta bulangiule
Raspunde

nik

Acum 14 ani

bai hop si el te fut an gura si pe tine sipe mata si pe prietena ta bulangiule
Raspunde

grig

Acum 14 ani

pentru nik, sa fie sunat spitalul nr.3! urgent, dar si la ma-sa, chiar la invatatoarea lui, ca sa vada ce eduatie are insul...
Raspunde

cuvinte

Acum 14 ani

hai sa folosim titulatura nesimtiti, nu tampiti, ce zici? Gradul de civilizatie a bogatului tine de durata de acumulare a avutiei. Au dat tun, ca din tun pleaca si nesimtirea,dar ca din tun se si duc banii. Averea construita pas cu pas si sustinuta constant cu afaceri transparente lasa loc si pentru investitii de suflet, ca de exemplu sponsorizari in sport. Atat
Raspunde

un om pentru baschet

Acum 14 ani

Las de-o parte comentarile celor mai de sus si pot sa va multumesc dle Alin Bratu pentru acest articol datorita unora care nu au nici o legatura cu sportul se ajunge aici vreau sa pun o intrebare pentru acesti comentatori de ocazie daca vor sa isi aduca aminte de 1 fotbalul sibian de boxul din sibiu de inot de gimnastica si nu in ultimul rand de sportul nationa de oina sa nu mai vorbim de calarie de ruibi si de atletism cu toate rmurile lui este foarte urat ca sunt doar amintiri urmeaza baschetul precum ati prevazut
Raspunde

H.S.

Acum 14 ani

Aline, la CSU nu baga nimeni bani nici macar CJ sau Consiliul Local fiindca Mircea Vulc e tartor acolo si fura cat poate. Mai sunt echipe cu buget slab, dar uita-te si tu la fotbal la Urziceni ce au facut aia si cu ce buget raportat la alte echipe de fotbal. Totusi sa stii ca bani sunt, dar complicitatea lui Vulc cu prim-procurorul Apostu, rectorul Oprea si altii fac ca la club sa conteze cine delapideaza bani, nu cine ce face in materie de sport. Plus de asta sa nu uitam ca multi patroni sibieni au probleme financiare reale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus