Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Cele 37,41 de milioane de lei ale celor noua strazi: Poplacii, Preot Bacca, Resita etc.


Chiar dacă nu are, deocamdată, la dispoziţie banii necesari, administraţia locală va trece prin votul Consiliului local aprobarea studiilor de fezabilitate efectuate pentru nouă dintre cele mai oropsite străzi din municipiul Sibiu: Calea Poplăcii, George Topârcea, Orlat II, Preot Bacca II, Principatele Unite, Reşiţa, Săcel III, Şt. O. Iosif şi Teilor.
Dacă aceste străzi vor intra sau nu în reabilitare în cursul acestui an rămâne de văzut. „Demararea unor noi lucrări de reabilitare va fi făcută din banii obţinuţi prin împrumutul de la BERD (11,5 mil de euro – n.r.). Cu aceşti bani vrem să reabilităm un pachet de 30 – 40 de străzi. Câte exact vom şti numai după licitaţiile organizate în vederea execuţiei lucrărilor. Şi tot atunci vom şti dacă şi toate aceste străzi de pe ordinea de zi a Consiliului local vor intra sau nu în reabilitare”, spune Virgil Popa, viceprimarul Sibiului.
De departe, cea mai mare investiţie o solicită Calea Poplăcii, stradă intens circulată, dar cu „un aspect general foarte rău, cu numeroase gropi şi denivelări. Bordurile sunt deteriorate în totalitate, iar trotuarele, asfaltate, sunt într-o stare avansată de deteriorare”, se arată în proiectul ce însoţeşte aprobarea sumei de 12,66 de milioane de lei, stabilită prin SF, şi necesară reabilitării reţelelor de apă şi canal de pe Calea Poplăcii.
A doua stradă în ordinea volumului necesar investiţiilor este Săcel III, deocamdată stradă de pământ, fără trotuare. Reţeaua de distribuţie a apei este singura reţea hidroedilitară de pe această stradă. Sumele necesare pentru modernizarea acestei străzi depăşesc 6,7 milioane de lei.
Pentru modernizarea străzii G.Topârceanu sunt necesare 4,25 mil. de lei, pentru Orlat II, 1,3 mil. de lei, pentru Preot Bacca II, 3,58 mil. de lei, pentru Principatele Unite, 2,45 mil. de lei, pentru Reşiţa, 1,59 mil. de lei, pentru Şt. O. Iosif, 1,93 de mil. de lei, iar pentru Teilor, sumele necesare sunt de aproape trei milioane de lei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Anomim

Acum 11 ani

Dar de Calea Tunisorului care e praf si spatiile verzi care lipsesc cu desavarsire in zona nu se stie nimic.
Raspunde

dan

Acum 11 ani

si ultimii 30 de metri din strada Litovoi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus