Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Turcan vrea 100 de euro anual, in plus, pentru copiii saraci

Deputatul PD-L, Raluca Turcan, propune câteva schimbări în proiectul legii educaţiei naţionale. În proiect, apare iniţiativa înfiinţării contului educaţional de 500 de euro pentru fiecare copil născut după intrarea în vigoare a legii. Turcan propune acordarea acestor bani tuturor copiilor de până la șapte ani, precum și acordarea unor bani în plus copiilor săraci cu reyultate bune la învățătură. "Solicit facilităţi pentru toate familiile cu copii sub 7 ani, în aşa fel încât contribuţia financiară a părinţilor pentru conturile educaţionale ale copiilor să se soldeze cu deduceri fiscale şi reduceri de impozite, conform unei scheme gândite de comun acord cu Ministerul Finanţelor. În al doilea rând, propun ca fiecare copil sub 7 ani provenit dintr-o familie săracă şi care, odată intrat la şcoală, va avea performanţe şcolare (certificate prin premii la concursuri sau olimpiade şcolare), să poată beneficia de alimentarea contului educţional cu 100 euro anual", susține deputatul democrat-liberal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 367

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

un curios

Acum 14 ani

Foarte simplu de realizat. Daca domna deputat renunta la cheltuielile sportate de camera deputatilor privind deplasarea la Sibiu, cazafea aceteia la un hotel destul de scump, cheltuieli cu cabinetul parlamentar, sigur bugetul pentru copiii sarmani ar putea creste, bineinteles daca aceste masuri se iau la adresa tuturor consumatorilor de bani pulici.
Raspunde

Mia

Acum 14 ani

D-na Turcan sta cu chirie nici decum la hotel, si nu isi deconteaza chiria, poti afla asta de pe site.......daca erai mai curios aflai....dar asa trancani si tu ca sa te aflii in treaba
Raspunde

pentru Mia

Acum 14 ani

"D-na Turcan" NU reprezinta in nici un fel Sibiul!!! Nu conteaza daca tu intelegia asta sau nu...Asa ca "D-na Turcan" ar fi grozav daca ar merge in orice alt judet sa plateasca chirie si sa faca orice fel de propuneri legislative vrea...
Raspunde

Mia

Acum 14 ani

Cum nu reprezinta Sibiu din moment ce a reusit sa aduca fonduri pentru Biblioteca Asta, pentru biserici si scoli, ex Liceul Terezianum sau Biserica de sub viaduc de pe Ruscirului, sau cand a reusit sa contribuie la modernizarea Sectiei de Oncologie a Spitalului Judeata Sibiu. Acestea se pare ca pentru unii trec neobservate si nu ma duce cu gandul decat la rea vointa nicidecum la obiectivitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus