Joi,
26.11.2020
Ceata
Acum
-4°C

Trecerile de pietoni, desenate sub forma de claviatura

01 Aprilie 2010 10:31

Trecerile de pietoni de pe Vasile Milea colț cu Calea Dumbrăvii și cele din fața Facultății de Litere au fost revopsite sub forma unor claviaturi de pian. Acestea sunt doar primele dintr-un proiect al administrației locale care vrea să reînvie spiritul creativității spontane în fosta Capitală culturală europeană. În plus, redesenarea trecerilor de pietoni din Sibiu vizează și celebrarea anului cultural Chopin. Până acum, în Sibiu au fost marcate cinci treceri de pietoni - pe Bulevardul Vasile Milea - în dreptul Băncii Carpatica, trecerea pietonală de pe strada Andrei Şaguna din dreptul Colegiului Octavian Goga, cea de pe Bulevardul Victoriei colţ cu strada Banatului, trecerea pietonală situată la intersecţia Bulevardului V. Milea cu Semaforului şi cea de la intersecţia Bulevardului V. Milea cu Piaţa Unirii. Pe lângă acestea, vor mai fi marcate tot sub forma unei claviaturi de pian şi trecerile pietonale de pe Bulevardul Coposu (cea de la Sala Thalia şi cea de la Teatru Radu Stanca), însă doar după finalizarea lucrărilor de refacere a carosabilului afectat. ”La iniţiativa Institutului Polonez din Bucureşti, care coordonează acţiunile legate de Anul Chopin în România, Primăria Sibiu a pus în practică proiectul «Claviatura pe trecerea de pietoni», care constă în realizarea câtorva treceri pietonale asemănătoare unei claviaturi de pian. Ideea acestui proiect creeat pentru Primăria Generală a Varşoviei aparţine artistelor poloneze Helena Czernek şi Klara Jankiewicz”, a anunțat azi primarul Sibiului, Klaus Johannis. În 2010 se împlinesc 200 de ani de la naşterea compozitorului şi pianistului Fryderyk Chopin. Cu acest prilej, în numeroase ţări din lume, inclusiv România se organizează o serie de evenimente în dorinţa de a sublinia caracterul internaţional al acestei aniversări.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

trebuie si pe semaforului

Acum 10 ani

interesanta idee. unde mai pui ca sunt si foarte bine vizualizate trecerile de pietoni
Raspunde

tzambalu'

Acum 10 ani

Auzi bai ,,joe" care-le esti ION: mai da-te dracului..........
Raspunde

pt. gusa

Acum 10 ani

Te excita cumva gusa?
Raspunde

Lulu

Acum 10 ani

Asa-zisii nostri edili, decat sa deseneze claviaturi, mai bine s-ar acupa de marcarea corecta a benzilor de circulatie. Pe Constitutiei, venind dinspre Magheru spre Coposu, in fata bisericii, din 2 benzi "se nasc" 3 ! Acolo-i pe "apucatelea", daca vrei pe banda din mijloc, o faci pe raspunderea ta. Administratia locala? Niste dobitoci imbuibati. Sa vina administratia locala sa deseneze piane pe trotuarele neasfaltate de pe Bieltz, sunt tot in ex-capitala europeana. Guri de canal pe trotuar, acoperite cu cate-o scandurica. Avem pian la Filarmonica, nu pentru claviaturi pe strazi platim impozite, ci pentru a circula civilizat pe trotuare, oriunde-ar fi acestea.
Raspunde

student in dvenire

Acum 10 ani

Unde mai e Facultatea de Litere? nu mai exista niciun indicator! Va fi inghitit-o Ingineria?
Raspunde

studentului ?

Acum 10 ani

Prietene, daca habar nu ai unde e facultatea, esti pe calea cea buna. Multumeste-te cu liceul, scuteste-ti parintii de cea mai proasta investitie din viata lor.
Raspunde

observator

Acum 10 ani

Toate sunt "spezial" la Sibiu. Eu unul m–am saturat si nu vreau decat NORMAL! Vreau drumuri normale, de oras simplu european, nu de "capitala culturala", ci doar standarde europene, in general. Oameni buni, haideti in Terezian si Tiglari, ca sa vedeti in ce hal arata strazile. Toate, fara exceptie!In loc de treceri de pietoni cu aspect de "claviaturi de pian" in centru, mai bine ar asfalta sau macar "plomba" strazile si trotuarele din intreg orasul, ca–i dezastru! Se crucesc toti cei care ne viziteaza orasul, mai ales dupa reclama deplasata cu "capitala culturala europeana" si "premierul" Johannis, care ar fi transformat orasul si l–a facut cel mai frumos din Romania. Rad turistii de noi, dupa ce vad cruda realitate!
Raspunde

prietenului de la 6

Acum 10 ani

Ti-as savura ironia subtire, amice, daca mi-ai spune de ce ,de mai bine de un an, a fost data jos firma "Facultatea de Litere si Arte". Ce-i drept, nu m-am dus in curtea interioara, s-ar putea sa fie acolo. Mi se pare ciudat, chiar o trista premonitie, ce-mi aminteste de sufocarea filologiei si istoriei din anii 80. Un student in devenire ca mine stie chiar si asa ceva, asa ca nu e cayul sa ne jucam cu vorbele, fiind la mijloc o chestiune destul de serioasa.
Raspunde

Cisnadianu' Turmentat

Acum 10 ani

Superba Zebra! E cu iz cultural elitist, asta daca nu te duce cu gandul la "Syntesaizar" care e instrumentul favorit al manelistilor si care e si el un posesor de clape. Eu ma bucur ca nu s-a inspirat inca al nostru (de la Cisnadie) si ca a recidivat in culorile dinamoviste. Dar mai mult ca sigur la anul vom avea clape in toata Cisnadie :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus