Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
8°C

Manager Spital CF Sibiu: Unitatea este subfinantata, dar am reusit sa achizitionam tot ce trebuie

Managerul Spitalului General Căi Ferate din Sibiu, Liliana Coldea, a declarat, ieri, că unitatea este subfinanţată cu 20 la sută faţă de necesar, dar s-a reuşit achiziţionarea tuturor materialelor şi a dezinfectanţilor necesari, astfel încât să nu apară probleme, transmite corespondentul Mediafax.

"Unitatea, ca toate unităţile din sistem, este subfinanţată cam cu 20 la sută faţă de necesar. Am reuşit însă, împreună cu echipa mea şi cu colegii, să ne descurcăm astfel încât lucrurile să meargă bine. S-au făcut, lunar, toate achiziţiile necesare de materiale sanitare, dezinfectanţi, chiar şi de aparatură, astfel încât să ne facem treaba cum trebuie şi să nu avem probleme de niciun fel. Eu cred că prin eforturile noastre am reuşit, la noi în unitate este mai bine decât în alte părţi", a declarat, corespondentului Mediafax, dr. Liliana Coldea, managerul Spitalului General Căi Ferate Sibiu. Potrivit sursei citate, achiziţionarea de materiale şi dezinfectanţi pentru buna desfăşurare a activităţii, pentru prevenirea îmbolnăvirilor interspitaliceşti, este foarte bine pusă la punct, printr-un circuit care implică personalul de conducere din fiecare secţie, iar asistentele-şefe fac lunar referate pentru achiziţionarea proviziilor necesare. "În orice lună achiziţiile se fac pe bază de referate pe care le aprob personal. Asistentele şefe trebuie să-mi prezinte referatele cu necesarul şi se cumpără tot ce este necesar pentru a evita problemele şi îmbolnăvirile", a declarat Liliana Coldea. Ea a spus că nu a fost anunţată despre un control al Ministerului Transporturilor la unitatea medicală. Pe de altă parte, managerul spitalului a afirmat că Secţia de Ginecologie nu funcţionează. "Avem în Policlinică specializarea Ginecologie, dar medicul care deservea cabinetul a decedat şi nu am primit aprobarea de a organiza concurs pentru ocuparea postului", a declarat managerul Spitalului CF Sibiu. Spitalul CF Sibiu are un total de 95 de paturi, având secţii de Medicină Internă, Chirurgie, Endocrinologie şi Compartiment Buco-Maxilo – Facială. În plus, spitalul are un ambulatoriu de specialitate în care se găsesc mai multe specializări.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, sâmbătă, la Băileşti, judeţul Dolj, că a cerut un control la toate cele 16 spitale din sistemul căilor ferate, pe care le administrează ministerul, verificările urmând să înceapă peste două zile. Berceanu a dispus verificări la toate spitalele CFR din ţară, după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor. Afecţiunile actuale ale Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ – burkholderia cepacia, care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus