Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Mai pleaca Trihenea? Videanu taie din salarii si posturi

După ce senatorul PD-L, Ion Ariton, l-a anunțat în urmă cu trei săptămâni ca și numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei, Constantin Trihenea, prefectul Sibiului, pare să rămână în județ. Asta reiese din declarațiile ministrului Economiei, Adriean Videanu, care a spus astăzi după o întâlnire cu premierul Emil Boc că o să taie din salariile funcționarilor, dar și din posturi.  "De săptămâna viitoare salarii cu 25% mai mici. Gata, jos! Nu comentez. Asta e", susţine ministrul, care urmează să promoveze un act normativ în şedinţa de Guvern în acest sens. El ar merge nu numai pe reducerea de salarii, dar şi de personalul ministerului.

Premierul Emil Boc a chemat vineri, pe rând, mai mulţi membri ai Cabinetului la Palatul Victoria pentru discuţii privind investiţiile pregătite pentru perioada următoare şi le-a cerut ca în maximum o săptămână să prezinte o listă cu cele mai importante proiecte, în vederea unei noi prioritizări a acestora în funcţie de banii disponibili. Întâlnirile premierului cu fiecare ministru în parte au avut loc începând cu dimineaţa zilei de vineri, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar convenită cu Fondul Monetar Internaţional, potrivit Mediafax. "Mai mulţi miniştri au fost chemaţi la Guvern pentru a-i prezenta premierului proiectele de investiţii pregătite pentru perioada următoare, şeful Guvernului solicitându-le însă ca în maximum o săptămână să redacteze o listă de priorităţi, cu investiţiile considerate foarte importante, în vederea prioritizării acestora în funcţie de fondurile disponibile", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

NoMoneyNoFuture

Acum 13 ani

Nu mai sunt bani. Gata, s-a ajuns acolo unde trebuia sa ajungem. Nu mai e nimic de discutat. Bugetarii sa nu planga pentru un minus de 25 %, ei au salarii duble decat cei din privati (care lucreaza si in weekend). -25 % inseamna inca putin fata de ceea ce se va intampla. Daca vreti sa nu aveti insomnii noaptea, cautati-va fratilor de acum de lucru, nu asteptati nota de lichidare. Bugetarilor, veti gusta si voi viata pe salariul minim la patron (patron cu toane, ore suplimentare, weekenduri de vis la munca, lipsa concediului de odihna, fara concedii medicale, cu pauze de masa de 10-15 minute, cu conditii de munca improprii, etc). SUCCESURI!
Raspunde

michael

Acum 13 ani

apropo de taieri de salarii si pensii : imi aduc aminte ca mai inainte vreme aratau pe tv o femeie in varsta care avea pensie 1 LEI ! oare si ei o sa-i taie 15% din pensie !?! asa ar trebui nu ? oricum lozinca lui basescu s-a transformat din : " sa triti bine " in sa supravietuiti daca puteti !
Raspunde

alexandru

Acum 13 ani

nu uitati un lucru... bugetarii nu sunt numai cei la care va ganditi voi ... ei sunt si profesori si asistenti medicali, si functionari publici in administratie locala, etc... i-a intrebati voi pe acolo cam ce salarii au si nu mai vorbiti aiurea cu salarii duble decat in privat, etc... nu mai fiti va rog ignoranti ca nu ajuta nici pe voi ca cetateni, din contra. S-ar putea sa aveti surpriza sa constatati ca realitatea e altfel decat stie multa lume.
Raspunde

dan condurat

Acum 13 ani

eşec catastrofal economic, social, juridic, politic, profesional. DEMISIA , ALEGERI, GUVERN DE UNIUNE NATIONALA
Raspunde

bes

Acum 13 ani

Foarte curioasa bucuria "privatilor" desi este explicabila daca luam in considerare atacul masiv asupra bugetarilor(efectuat de domnul Basescu si nu numai). Doar ca trebuie priceput un lucru: vor fi cu 25% mai putini bani in economie din partea bugetarilor si cu 15% din partea pensionarilor, deci si consumul o sa scada cu cel putin 15%. Cum bunurile sunt create de cei de la "privat" este clar ca odata cu scaderea cereri va scadea si cantitatea de munca necesara deci este foarte probabil sa avem concedieri. Si inainte sa ne bucuram de aceasta lovitura data "inamicului bugetar" sa nu uitam ca pe langa profesori si medici si politisti, pompierii etc sunt bugetari. Tare imi este frica de reaparitia masiva a mitei dar mai ales a cautarii acesteia de catre cei care pot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus