Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Jucarii din lemn, lana si materiale ecologice la Targul National

Peste 30 de meşteri populari din întreaga ţară vor participa, în perioada 29-30 mai, la cea de-a treia ediţie a Târgului Naţional de Jucării de la Sibiu, prezentând publicului jucării simple din lemn, lână şi cârpe, dar şi din alte materiale ecologice, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu, a treia ediţie a Târgului Naţional de Jucării va avea loc în perioada 29-30 mai. "Târgul Naţional de Jucării, iniţiat în anul 2008, îşi propune să aducă în prim plan o categorie de obiecte uitate şi de foarte mult timp mai puţin folosite: jucăriile simple din lemn, lână şi cârpe; materiale ecologice; jucăriile bunicilor, foarte ingenioase, nereprezentând nici un pericol pentru copii", scrie în comunicat.

Pe lângă standurile cu vânzare, târgul va include un program artistic variat, fiind invitaţi meşteri creatori şi trupe de teatru pentru copii, dar şi producători de dulciuri precum turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate. Potrivit sursei citate, peste 30 de meşteri populari din întreaga ţară vor participa la eveniment şi îşi vor expune jucăriile în Parcul Tineretului din Sibiu. În plus, vor fi organizate şi ateliere pentru "micii meşteşugari", sub îndrumarea meşterilor populari şi a muzeografilor, copiii având astfel ocazia să modeleze plastilinei, să împletească fibre vegetale, să confecţioneze păpuşi, zgărdane din mărgele colorate, să înveţe olăritul.

Târgul va fi deschis între orele 11.00 şi 19.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus