Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Se mira autoritatile de ce fac autoritatile

În perioada imediat următoare Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu pregăteşte o serie de controale la unităţile militare din judeţul nostru. Motivul este unul cât se poate de ciudat: au observat şi reprezentanţii ITM Sibiu că unele unităţi militare sunt păzite nu de militari, aşa cum probabil s-ar aştepta toată lumea ci de civili. De ce ar angaja o unitate militară o firmă de pază privată să aibă grijă de securitatea instituţiei? Acelaşi lucru s-a întrebat şi directorul ITM Sibiu. „În premieră o să intrăm şi în unităţile militare din zona noastră. Am remarcat că există unităţi militare păzite de civili. Au angajaţi agenţi de pază şi protecţie!”, a declarat Francisc Torok, directorul coordonator al ITM Sibiu. Pe lângă această ciudăţenie unităţile militare mai au angajaţi şi la bucătării. Ceea ce au observat autorităţile acum a văzut şi presa din Sibiu acum trei ani. Spre exemplu, Alin Bratu scria în 2007 în Sibiu Standard despre  „Academia Trupelor de Uscat Nicolae Bălcescu şi alte trei unităţi militare din Sibiu care sunt apărate de angajaţii societăţii SC Gardienii SRL din Râmnicu Vâlcea. Decizia a venit de la Ministerul Apărării, astfel că toate unităţile au scos la licitaţie serviciul de pază”.

Nu ar fi o premieră dacă inspectorii ITM Sibiu s-ar interesa de condiţiile de muncă ale angajaţilor unor instituţii sau unităţi publice. Până în prezent, anul acesta au fost luate la puricat porimăriile din judeţ, instituţiile publice deconcentrate, spitalele şi şcolile. De fiecare dată s-a lăsat cu indicaţii şi amenzi. Urmează armata? Asta chiar ar fi tare!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gilu

Acum 12 ani

Daca e curaj, adica ..., ia dati o tura de control si pe la servici publice ,,fantoma" unde ruginesc smecheri si angajati in cate 2-3 locuri cu ...zic ei, ,,cumul de functii''!!! In special as recomanda serviciile publice din subordinea Cons. Jud. Sibiu, gen Filarmonica, Junii, Directia Copilului, Salvamont, etc. Astept sa vad ca existati, d-lor de la ITM!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus