Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

CSU Sibiu, uitata din nou la impartirea banilor

500 de mii de lei. Aceasta este suma primită de Consiliul Judeţean de la Guvern pentru activităţi sportive şi culturale în judeţul Sibiu. 0 lei este suma alocată echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu, singura echipă sibiană aflată în primul eşalon al unei competiţii naţionale. Guvernul s-a dovedit din nou mână largă şi a „binecuvântat” fiecare judeţ cu 500 de mii de lei destinaţi special activităţilor sportive şi culturale. În ciuda crizei economice, mai că am spune foarte bine. Banii au fost alocaţi fiecărui Consiliu Judeţean, care a dispus de ei după bunul plac. 6 sunt evenimentele şi programele care au primit finanţare de la CJ din aceşti 500 de mii de lei. Pentru un bust al lui Treboniu Laurean, Consiliul Judeţean a alocat 148 de mii de lei. Adică 1 miliard 480 de milioane de lei vechi. Repet, pentru un bust. Fundaţia de rugby „Bebe Boboc” a primit ceva peste 170 de mii de lei pentru promovarea rugby-ului sibian de performanţă. Echipa de rugby este în divizia secundă şi ar avea şanse la promovare în prima ligă. Alte 70 de mii de lei s-au dus spre Fundaţia pentru Reabilitare Urbană ce derulează proiectul „Creşterea potenţialului pentru Turismul Cultural în satele din Transilvania” iar proiectul „Fundaţia Sibiul Vechi” a primit 100 de mii de lei. Mai la coada alocărilor se numără Miss Motors România, sponsorizată cu 9850 de lei şi Festivalul Brânzei şi al Ţuicii cu doar 2000 de lei.

 

În ciuda faptului că este singura echipă de prima ligă din Sibiu care are rezultate notabile, CSU Atlassib Sibiu nu a primit niciun leuţ la această împărţire a banilor oferiţi cu generozitate de Guvern. Asta deşi CSU şi-a anunţat intenţia de a participa în acest an într-o cupă europeană. În ultima şedinţă a Federaţiei Române de Baschet s-a discutat mult pe tema cupelor europene. România are dreptul în acest an să trimită în cupe 14 echipe, 8 de masculin şi 6 de feminin. "La masculin, primele patru clasate ar avea drept de joc în FIBA Eurochallenge, urmând a intra în diverse faze ale competiţiei. Echipele de pe locurile 5-6 au drept de înscriere în Liga Europei Centrale, iar cele de pe locurile 7-8 în Liga Balcanică. De asemenea, mai avem un wild-card, pentru Steaua Bucureşti, în FIBA Eurochallenge, deci iată, sunt 8 echipe eligibile. La feminin, primele patru clasate vor merge de asemenea în FIBA Eurocup, iar echipele de pe locurile 5-6 au drept de înscriere în Liga Europei Centrale. Vom vedea câte se vor înscrie, pentru că de exemplu, am înţeles că CSM Satu Mare şi ICIM Arad, doresc să joace în Liga Europei Centrale, deşi clasarea lor - locurile 4, respectiv 2, le-ar permite să meargă în Eurocup", a declarat Carmen Tocală. Practic, CSU Sibiu, care a încheiat campionatul pe poziţia a cincea, putea participa în Liga Europei Centrale. „Noi chiar ne-am dorit să participăm în cupele europene însă avem nevoie de bani. Ne trebuie bani ca să facem o echipă competitivă pentru că nu vrem să ne prezentăm ca să ne facem de ruşine. Dacă reuşim să strângem un buget de 20 de miliarde de lei vechi atunci o să ne înscriem în cupă”, spune Mircea Vulc, preşedintele CSU Atlassib Sibiu. Costisitoare este echipa şi nu neapărat competiţia în sine. În Liga Europei Centrale se merge mult pe reciprocitate. „Practic, fiecare asigură cazarea echipei adverse. Transportul ni-l oferă Atlassib iar baremul arbitrilor este aproape identic cu cel din campionatul intern”, mai spune Vulc. Ultima participare a echipei sibiene în cupele europene a avut loc în sezonul 2008-2009 când pe banca echipei se afla Peter Schommers. Atunci, studenţii sibieni au fost eliminaţi de turcii de la Banvit.

În cazul în care cluburile vor avea bugete care să le permită participarea în cupele europene, România ar putea fi reprezentată de CSU Ploieşti, în FIBA Eurocup sau FIBA Eurochallenge, "U" Mobitelco Cluj, plus Gaz Metan Mediaş (locul 3) şi Elba Timişoara (toate în FIBA Eurochallenge); CSU Sibiu (locul 5) şi BCMUS Piteşti (locul 6), în Liga Europei Centrale; Steaua Bucureşti (locul 7), wild-card FIBA Eurochallenge; BC Mureş (locul 8) în Liga Balcanică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

CSU SIBIU

Acum 13 ani

sa speram ca se vor reusi sa se stranga banii astia si ca se va aduce un antrenor bun,si cativa jucatori adevarat, plus 2 romani de calitate,sa speram ca nu craciun, cat despre sasu sa ii cada bustul ada de 1 miliard jumate in cap
Raspunde

c s u fan

Acum 13 ani

ce ai boule cu bata ca e medesan joaca tu dobitocule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus