Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Fetele de clasa a noua s-au alaturat pensionarilor

Câteva fete dintr-una din clasele a IX-a ale Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr” s-au alăturat protestului pensionarilor, în fața Prefecturii Sibiu. ”Chioru’ și piticu’/ I-au luat pensia lui bunicu’”, au scandat fetele, purtând pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva scăderii pensiilor.
Sub o sută de pensionari, membri ai Asociaţiei "Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor" din municipiul Sibiu, au protestat marţi, în centrul oraşului, mărşăluind pe principalul bulevard şi scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, guvernului şi parlamentarilor PDL de Sibiu, Raluca Turcan, Cornel Ştirbeţ şi Ion Ariton.
La miting au fost prezenţi mai puţin de o jumătate din numărul de pensionari estimat de preşedintele asociaţiei, Gheorghe Georgescu. Acesta a anunţat că pensionarii vor protesta şi în următoarele două zile în faţa primăriei, sediului PDL şi a prefecturii.
În marșul pornit din Piața Mare a Sibiului a fost inclusă și o scurtă oprire în fața sediului PDL de pe strada Nicolae Bălcescu. Evident, nimeni din sediu (și nici din prefectură, mai târziu) nu a ieșit să dea piept cu furia pensionarilor.
Principala nemulţumire a pensionarilor sibieni este anunţata scădere cu 15 procente a pensiilor.
Gheorghe Georgescu a mai anunţat că Asociaţia "Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor" va da în judecată guvernul, dacă nu va trece moţiunea pregătită de PSD.
"Suntem 'vinovaţi': Am muncit pentru ţara asta, pe care voi aţi ocupat-o. Voi nu plătiţi nimic. Solidaritatea este doar a noastră. Aţi golit visteria, ne trimiteţi la moarte! Din cauza acestor abuzuri ne luăm dreptul de a da Guvernul în judecată", a spus Gheorghe Georgescu, citat de Agerpres.
Asociaţia pensionarilor sibieni, înfiinţată în urmă cu doar o lună, împreună cu membri din organizaţia municipală a PSD, va mai protesta și joi, în centrul Sibiului, împotriva guvernului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

dorel

Acum 13 ani

bravo fetelor! cinste voua! bravo celei care a avut ideea si bravo celor care i s-au alaturat! e imresionant, e imbucurator si dadator de speranta ca fete tinere au simtit responsabilitatea si datoria sa apere niste oameni care nici putere de a protesta nu au destula! se pare ca in generatia voastra e speranta fetelor! sa aveti noroc , sanatate si bucurii!
Raspunde

Misko

Acum 13 ani

Cati bani ati primit de la Langa chiulangistelor?:)
Raspunde

PT. Misko

Acum 13 ani

Esti un prost si din cauza unora ca tine suntem de rasul lumii. Mai bine taci daca nu te ajuta capul la mai mult.
Raspunde

maneliste

Acum 13 ani

nu ma mira nimic. asta e ceea ce au format dascalii romani, aia care cersesc de cateva ori pe an un salariu mai mare. de fapt, oare situatia de azi nu este rezultatul activitatii unor dascali incompetenti?
Raspunde

danny

Acum 13 ani

Ptr.. maneliste Ba sa te mire... Aceeasi dascali incompetenti te-au sau v-au format si pe voi, nesimtitilor! Mai bine nu va formau, sau poate v-ati format singuri in spatiu sa de acolo de unde ati iesit! Un cadru didactic!
Raspunde

Dana

Acum 13 ani

Doar PSD este in stare sa apeleze la minore pentru a-si atinge scopurile dubioase!
Raspunde

PTR DANA

Acum 13 ani

DUMNEZEU SA - TI IERTE BUNICI SAU PARINTII DUPA REDUCEREA PENSIILOR
Raspunde

@Dana

Acum 13 ani

Nu-mi amintesc de un psd-ist presedinte cu amanta,cat despre minore lasa fetele si ocupa-te de hotii din pdl.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus