Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

Boc a trecut de-un hop! Pensiile vor fi taiate

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de de parlamentari PSD şi PC a fost respinsă, astăzi, de plenul reunit al Parlamentului. "Opoziţia mai avea nevoie de opt voturi pentru a provoca căderea Guvernului Boc. Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au constatat că din cele 425 de voturi corect exprimate, 228 de voturi au fost în favoarea moţiunii de cenzură, împotriva acesteia fiind exprimate 197 de voturi. Trei voturi au fost considerate nule", a anunţat secretarul democrat-liberal al Senatului Gheorghe David. Pentru aprobarea moţiunii de cenzură erau necesare 236 de voturi. Respingerea moţiunii de cenzură înseamnă că proiectul de lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, care reduce pensiile cu 15% şi salariile bugetarilor cu 25% a fost astfel adoptat. 14 parlamentari din arcul puterii au votat în favoarea moţiunii, insuficient însă pentru ca moţiunea de cenzură "să treacă"

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Sami

Acum 12 ani

Perfect! Sincer, imi pare foarte rau de oamenii care vor fi afectati, printre care si tatal meu care este pensionar, dar sper ca reformele sa nu se opreasca aici. Mai este nevoie de multe concedieri in randul bugetarilor! <br><br> Sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca sistemul bugetar din Romania este mult prea umflat, prea stufos. Fiecare angajat in administratie isi angajeaza o ruda, un prieten, chiar si atunci cand nu este nevoie, posturile fiind de multe ori deschise fara rost. Aceeasi bugetari sunt obisnuiti sa faca risipa cu tot ceea ce inseamna proprietatea statului.<br><br> Repet, sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca aceasta criza bugetara se datoreaza si risipei actuale din sistemul bugetar, care trebuie stopata.
Raspunde

patriciu

Acum 12 ani

apai sa vedeti voi cand o sa moara romanu de foame o sa i impuste si pe pinguin si pe chior o sa aiba soarta lu` ceasca dar asa le trebe la aia care i`au votat sa moara de foame numai k din cauza lor suferim si noi astia care gandim mai limpede...k s`au vandut fomistii pe 1l de ulei 1 kg de faina si 1l de tuica
Raspunde

...

Acum 12 ani

bai sami tu du-te dati glontu mai bine..tu te bucuri degeaba stai tu linistit ca aia care au intrat pe pile pe locuri bugetare nu o sa aiba de suferit..o sa aibe de suferit tot amaratii aia care oricum castigau putin..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus