Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Compa Sibiu, in topul exportatorilor din Romania

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor Români (ANEIR) a elaborat un top al primilor 100 de exportatori în perioada 1 ianuarie-30 aprilie, constatând că aceştia au realizat 53% din totalul livrărilor pe pieţe externe. Printre principalii exportatori se află şi societatea sibiană Compa, anunţă Mediafax.
Astfel, exporturile au totalizat la patru luni 10,82 miliarde euro, de la 8,76 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului 2009. Din cele 100 de companii, doar patru sunt româneşti (Oltchim, Hidroelectrica, Interagro şi Compa Sibiu), restul fiind multinaţionale. Cea mai mare pondere este deţinută de maşini şi echipamente electrice (26,4% din total), automobile, tractoare alte vehicule (13,6%) şi metale comune şi articole din acestea (11,4%). "Faptul că primii 100 de exportatori reprezintă 53% din total exporturi constituie un proces de concentrare masivă spre firmele mari", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Mihai Ionescu, secretarul general al ANEIR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

xx

Acum 13 ani

Compa nu ie de fapt Bielstein si Krup, asa ca Numai 3 romanesti
Raspunde

xx

Acum 13 ani

Compa nu ie de fapt Bielstein si Krup, asa ca Numai 3 romanesti
Raspunde

pt xx

Acum 13 ani

Stimabile, Compa SA e altceva decat Bilstein. Compa SA are ca actionar principal PAS-ul (54%), restul fiind la alti actionari, adica este societate cu capital romanesc. Nu mai confunda. Articolul este corect.
Raspunde

Si?

Acum 13 ani

Stimabililor, chiar conteaza? Trebuie sa ne certam din orice?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus