Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
27°C

Proiect de peste 800.000 de euro pentru pregatirea studentilor la Teatru

Studenţii în ani terminali ai facultăţilor de teatru din Sibiu Cluj-Napoca şi Târgu Mureş vor beneficia de stagii de pregătire finanţate din bani europeni, în urma unui proiect în valoare de peste 800.000 de euro, transmite corespondentul Mediafax. Proiectul "Practică Teatrală în Regiunile Centru şi Nord-Vest" este derulat de Centrul Multimedia "Teatru 74" din Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş, şi finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Managerul de proiect, Theo Marton, a declarat, luni, că proiectul are o valoare totală de 860.000 de euro, din care 98 la sută fonduri nerambursabile, şi se va desfăşura pe o perioadă de doi ani, în Târgu Mureş. "Este destinat practicii teatrale, este un proiect mai amplu, în care este cuprinsă UAT Târgu Mureş, ca partener, alături de Universitatea din Cluj şi Universitatea din Sibiu, unde, în cele din urmă, după două stagii - vorbesc pentru fiecare an - vor rezulta în jur de 12 spectacole, care, sperăm noi, vor participa şi la Festivalul de Teatru de la Sibiu", a spus Theo Marton.

Stagiile de pregătire a studenţilor din anii terminali la teatru, regie, teatrologie şi scenografie de la universităţile de profil din Sibiu, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş vor avea două sesiuni, în care studenţii vor avea ocazia să interacţioneze cu profesori din cadrul universităţilor implicate în proiect şi oameni de teatru din ţară. Prima sesiune va avea loc în intervalul octombrie-noiembrie şi va dura aproximativ 14 zile, cuprinzând seminarii şi workshop-uri, iar a doua este programată în perioada martie-aprilie 2011 şi va consta în scrierea, conceperea şi montarea unor spectacole de 30-60 de minute, de către grupele de actori formate în cadrul workshop-urilor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus