Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Noul manager al Casei de Cultura a Sindicatelor: Sa fie caldura!

Silvestru Tomuţă este de patru luni manager al Casei de Cultură a Sindicatelor şi promite că pentru început, cel puţin va fi mai cald. Dacă în anii trecuţi ne-am obişnuit să îngheţăm la spectacole, se pare că iarna aceasta lucrurile vor sta mai bine. „Vom avea o iarnă caldă, şi vom da mai mult drumul la gaz. O factură într-o lună de iarnă pe noi ne costă 10.000 de lei. Dar suntem dispuşi să primim spectatorii în săli încălzite şi confortabile” a mai spus managerul Casei de Cultură.
Pentru reabilitări majore deocamdata nu sunt bani. Aşa că schimbări se fac încet şi cu investiţii reduse. „În primul rând am regândit organigrama. Avem un compartiment financiar, unul cultural şi unul administrativ. Fiecare are atribuţii clare. Din păcate postul de referent cultural încă nu l-am ocupat din motive financiare, dar sper să o facem în curand”, spune Silvestru Tomuţă.
După ce a stat zece ani închisă şi biblioteca se va moderniza. Spaţiul a intrat într-un proces de igienizare, iar un grup de voluntari de la Liceul Agricol, fac trierea celor 30.000 de volume, o parte dintre ele urmând să fie donate şcolilor din judeţul Sibiu.
Nu toate contractele existente la preluarea postului au fost păstrate de  noul manager. „Am reziliat contractul cu restaurantul de la subsol. Una dintre cele mai mari probleme ale mele sunt debitorii. Acum caut pe toate căile legale, posibile să recuperez banii Casei de Cultură. Am încheiat de curând un contract cu Clubul Kapital, care se va deschide în sediul nostru din 6 decembrie”, mai adaugă managerul Casei de Cultură.
După o întrevedere cu primarul Klaus Johannis, Tomuţă spune că a primit tot sprijinul din partea primăriei, împreună cu care Casa de Cultură întenţionează să facă o puternică promovare a programelor culturale judeţene. „Pentru mine primează evenimentele culturale judeţene. Aceste vor avea sprijinul nostru, la fel cum au de exemplu şi Clubul Amicii Munţilor şi corul Cedonia. În societatea românească trebuie să sprijinim lucrurile bune, să tăiem răul de la rădăcină şi să mergem încet, încet mai departe”, a mai declarat  Silvestru Tomuţă.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus