Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Ajutorul social, pe principiul: cere si ti se va da!

Mai mult de 15 localităţi din judeţ se plâng că nu s-au mai plătit din trimestrul III al anului 2010 ajutoarele sociale. Ministerul Finanţelor recunoaşte datoria, însă spune că nu mai sunt ei datori să le achite, ci Ministerul Muncii. Ministrul Boti; recunoaşte la rândul său datoria, însă spune că plăţile se vor face prin Agenţia de Prestaţii Sociale. Dar Agenţia de Prestaţii Sociale aşteaptă de ceva vreme o situaţie a datoriilor de la primării. Şi firul se reia de unde a început.
Deputatul PSD, Ioan Cindrea a formulat o interpelare la Camera Deputaţilor prin care cere o situaţie a plăţilor ajutoarelor sociale din judeţ. “Sumele necesare plăţii ajutoarelor sociale nu acoperă necesarul pentur trimestrul IV al anului 2010”, semnala Cindrea în interpelare.
Hârtia semnată de deputat s-a îndreptat către Ministerul Finanţelor: “S-a constatat că din sumele defalcate din TVA pentru ajutorul social şi pentru ajutorul de înclăzire allocate judeţului Sibiu în anul 2010, respectiv 9.917 mii lei s-au efectuat plăţi în sumă de 7.243 lei, ceea ce reprezintă 73% din suma alocată”, se arată în răspunsul semnat de Gheorghe Gherghina, secretar de stat în ministerul Finanţelor Publice.
Ministerul Muncii vine cu lîmuriri: problema ţine acum de acest minister şi de Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. “Repartizarea sumelor pentru fiecare primărie se face de către Direcţia general judeţeană a finanţelor publice, Ministerul Muncii, Familiei şi Pritecţiei Sociale nefiind implicat în acest process. Începând cu anul 2011, potrivit prevederilor Legii nr. 276/2010, plata ajutorului social se suportă din bugetul Ministerului Muncii. Plata drepturilor aferente lunii decembrie şi a drepturilor restante până la 31 decembrie 2010 urmază a fi efectuată de agenţiile teritoriale pentru prestaţii sociale, pe baza situaţiilor transmise de primării”, susţine Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş.
Problema se întoarce de unde a plecat, adică la primarii nemulţumiţi că nu au bani pentru ajutorul social.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus