Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
3°C

Ajutorul social, pe principiul: cere si ti se va da!

Mai mult de 15 localităţi din judeţ se plâng că nu s-au mai plătit din trimestrul III al anului 2010 ajutoarele sociale. Ministerul Finanţelor recunoaşte datoria, însă spune că nu mai sunt ei datori să le achite, ci Ministerul Muncii. Ministrul Boti; recunoaşte la rândul său datoria, însă spune că plăţile se vor face prin Agenţia de Prestaţii Sociale. Dar Agenţia de Prestaţii Sociale aşteaptă de ceva vreme o situaţie a datoriilor de la primării. Şi firul se reia de unde a început.
Deputatul PSD, Ioan Cindrea a formulat o interpelare la Camera Deputaţilor prin care cere o situaţie a plăţilor ajutoarelor sociale din judeţ. “Sumele necesare plăţii ajutoarelor sociale nu acoperă necesarul pentur trimestrul IV al anului 2010”, semnala Cindrea în interpelare.
Hârtia semnată de deputat s-a îndreptat către Ministerul Finanţelor: “S-a constatat că din sumele defalcate din TVA pentru ajutorul social şi pentru ajutorul de înclăzire allocate judeţului Sibiu în anul 2010, respectiv 9.917 mii lei s-au efectuat plăţi în sumă de 7.243 lei, ceea ce reprezintă 73% din suma alocată”, se arată în răspunsul semnat de Gheorghe Gherghina, secretar de stat în ministerul Finanţelor Publice.
Ministerul Muncii vine cu lîmuriri: problema ţine acum de acest minister şi de Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. “Repartizarea sumelor pentru fiecare primărie se face de către Direcţia general judeţeană a finanţelor publice, Ministerul Muncii, Familiei şi Pritecţiei Sociale nefiind implicat în acest process. Începând cu anul 2011, potrivit prevederilor Legii nr. 276/2010, plata ajutorului social se suportă din bugetul Ministerului Muncii. Plata drepturilor aferente lunii decembrie şi a drepturilor restante până la 31 decembrie 2010 urmază a fi efectuată de agenţiile teritoriale pentru prestaţii sociale, pe baza situaţiilor transmise de primării”, susţine Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş.
Problema se întoarce de unde a plecat, adică la primarii nemulţumiţi că nu au bani pentru ajutorul social.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus