Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
7°C

O noua epopee: drumul Sibiu – Agnita, (re)inceput cu intarziere

Lucrările de reabilitare a celor 6,1 km din drumul Sibiu – Agnita care traversează Dealul Dăii au cunoscut prima săpătură în chiar ziua de 8 martie 2011, la aproape trei luni de la semnarea contractului de execuție. Constructorii de la Drum Serv din Târgu Mureș au început decopertarea asfaltului în partea dinspre municipiul Sibiu a Dealului Dăii.
”Contractul a fost semnat de către Consiliul Județean în a doua parte a lunii decembrie 2010. Termenul de execuție este de 12 luni de la semnarea contractului, dar, iată, au trecut aproape trei luni de la semnare. Probabil că vor termina lucrările, integral, undeva în martie anul viitor”, spune vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Banciu.

Termene peste termene

Șoferii ar fi trebuit să traverseze Dealul Dăii fără probleme încă din acest an, când era, inițial, programată finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean 106 Sibiu – Agnita. După atribuirea lucrărilor către consorțiul format din Comtram – Sinecon – DPC și Con-A, în 2009, constructorii au atras atenția asupra faptului că proiectarea lucrărilor a fost întocmită fără a fi luate în calcul alunecările de teren de pe Dealul Dării. În urma discuțiilor, lucrările la cei 6,1 km de drum afectat de alunecările de teren au fost scoase din proiectul inițial de reabilitare. Pentru această porțiune de drum a fost lansată o nouă licitație în toamna anului trecut. Lucrarea a fost atribuită celor de la Confort Timișoara, fapt contestat de Drum Serv. În cele din urmă, lucrarea a fost atribuită constructorilor mureșeni pentru aproximativ 12 milioane de lei.

Încă mai este de lucru

Termenul de finalizare pentru lucrările efectuate de Comtram – Sinecon – DPC și Con-A este august 2011, suma inițială din contract fiind de 27 de milioane de lei, fără TVA. Pe unele porțiuni a fost turnat inclusiv stratul de uzură, în timp ce pe kilometri întregi (de exemplu în apropierea comunei Fofeldea sau pe teritoriul Nocrihului) încă nu au fost nici măcar decopertate suprafețele asfaltate.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

Abureli!!!
Raspunde

andrei

Acum 11 ani

Pai cand naiba sa inceapa daca contractul a fost semnat acum 3 luni? Daca se asfalteaza pe zapada nu e bine, daca se incepe in martie lucru(ca la oamenii normali) iar nu este bine. Eu zic sa ne uitam putin la ce cacat au facut constructorii de pana acum si sa ii lasam pe astia noi sa demonstreze daca sunt in stare sa faca ceva, nu sa incepem cu criticile inca din prima zi de cand au bagat lopata in pamant.
Raspunde

3

Acum 11 ani

in italia in 3 luni faceam 6km de autostrada. daca zapada e problema, inseamna ca in siberia aia inca mai asteapta vara (de vreo 2mii de ani)
Raspunde

4.

Acum 11 ani

Problema este ca fiorma respectiva ar fi inecput mi devreme munca...dar...pana s-au miscat cei de la C.J. cu toate autorizatiile...firma nu risca sa inceapa...fara ele..si sa se trezeasca cu o amenda de mama focului...lucrez in domeniu...si stiu km e...cam asa e la noi in tara asta...practic munca efectiva...se incepe imediat dupa ce toate actele sunt in regula..contractul semnat dar...asa e..aici...sa vedem cand o sa termine..la anu care vine...cine stie care an...va salut...AND
Raspunde

adriana

Acum 11 ani

sant agniteanca dar de 8 ani locuiesc in spania vreau sa va spun ca daca era aceasta lucrare sa se fi facut aici rea gata pana acum de 10 ori oricum va doresc bafta si spor la treaba
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus