Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
-0°C

Muzica de fanfara in filigoria din Parcul Sub Arini

Sibienii care aleg să se plimbe prin Parcul Sub Arini au șansa să asiste și la concerte de fanfară, organizate în filigoria din apropierea locului de joacă. Primul concert a avut loc vineri după-amiază, iar alte două sunt programate în zilele de 10 și 17 iunie, tot de la ora 18.00. Seria concertelor susținute de fanfara H-Musikanten Neppendorfer se va încheia pe 26 iunie, în Piața Mare a Sibiului. Durata fiecărui concert este de o oră și jumătate. Repertoriul diferă de la concert la concert, acesta reunind acorduri cu specific săsesc și românesc cu muzică de promenadă, internațională și șlagăre.

Fanfara originară din actualul cartier Turnișor era, inițial, formată din muzicieni sași. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când muzicanții români le-au luat locul celor sași, cei din urmă plecând din Sibiu. ”Sașii au început să plece. După ce pleca unul din fanfara, câte un muzician român îi lua locul”, povestește unul din membrii fanfarei.
Grupul este format din 13 oameni, 12 muzicanți și un dirijor: patru trompete, doua tromboane, percuție, doi bași(SI bemol și FA), eufoniu și doua basfligorne.
Proiectul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Sibiu.
 
Petruț Popelcă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

anonimus

Acum 11 ani

Neppendorfer !!!! Fanfara exista in germania ,,,,----------------******.neppendorfer-blasmusikkapelle.de/ -----------------si o sa vina in sibiu in 6,7 august in turnisor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus