Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Consilierii judeteni, invitati in Muzeu

Directorul CNM Astra, Valeriu Olaru, va propune joi consilierilor județeni ca viitoarea ședință a forului deliberativ al județului Sibiu să aibă loc în Muzeul în Aer Liber din Pădurea Dumbrava, mai exact în Centrul Astra pentru Patrimoniu. „Având în vedere finalizarea și punerea în funcțiune a Centrului Astra pentru Patrimoniu invităm membrii Consiliului Județean Sibiu să viziteze această construcție și totodată vă propunem organizarea următoarei ședințe a Consiliului Județean Sibiu în Sala de ședințe a Centrului”, spune Valeriu Olaru în invitația trimisă consilierilor județeni. Centrul Astra pentru Patrimoniu este cea mai importantă investiție din istoria CNM Astra. Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 3 milioane de euro, 15% din această sumă reprezentând cofinanțarea Consiliului Județean. Bugetul a fost cheltuit pe construcția Centrului Astra pentru patimoniu (centrul este compus din depozite, laboratoare de conservare și restaurare, spații de pregătire), pe restaurarea a 45 de piese de mobilier pictat precum și pe reconstrucția a 8 monumente etnografice. Fondurile au provenit sub forma unui grant nerambursabil oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Lucrările au început în septembrie 2009 iar centrul a fost inaugurat în 25 martie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus