Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Sibienii sunt asteptati la Geiger Mountain Bike Challenge

„Eroii sunt condamnați să sufere înainte de a învinge!”, acesta este moto-ul sub care se desfășoară cea de-a patra ediție a celui mai dur maraton Mountain Bike din România.

GMC se va desfășura în Sibiu, în data de 21 august, și este o competiție de ciclism montan care se adresează atât sportivilor de performanță, cât și amatorilor dornici de a-și evalua performanțele sportive și de a parcurge pe bicicletă un circuit turistic unic în România. Competiția îi provoacă pe cei pasionați de biciclism în parcurgerea unor trasee superbe, printre care urcările pe vârful Măgura, vechiul drum al sașilor din Cisnădie, și cea până la cea mai înaltă stațiune din România, Păltiniș.
 
Geiger Mountain Bike Challenge are pregătite pentru sibienii dornici de aventură trei trasee, după cum urmează: Traseul A, denumit și traseul de Maraton, care are o lungime de 90 de kilometri, cu o diferență de nivel de 3.500 metri, Traseul B sau traseul de Semimaraton, care se desfășoară pe o distanță de 45 de kilometri și are o diferență de nivel de 1.350 de metri, și  Traseul C sau Family, traseu care se întinde pe o distanță de 20 de kilometrii.
Traseul A sau Maratonul începe din parcul Sub Arini, trece prin Cisnădie, Vârful Măgura, Râu Sadului, Păltiniș, Rășinari, Livada Cisnădioara, Prislop, poziția de finish fiind tot în Sibiu, în parcul Sub Arini.
 
Traseul B sau Semimaratonul, începe din parcul Sub Arini, trece prin Cisnădie, Vârful Măgura, Prislop, Livada Cisnădioara, pentru a se termina tot în parcul Sub Arini.
 
Ultimul traseu al competiției, Family, se adresează exclusiv familiilor. Acesta a fost conceput pentru a-i atrage pe copii să practice și să îndrăgească biciclismul. La start se pot înscrie părinți însoțiți de un copil cu vârsta de maximum 14 ani.
 
Înscrierile se fac online, până la data de 15 august, pe site-ul www.ciclism.ro/maraton.

Comentarii

5 comentarii

un biciclist

Acum 10 ani

Imi pare foarte rau domnilor \"ziaristi\" si \"redactori sefi\" \"care sunteti\", dar atata lipsa de profesionalism inca nu am intalnit. Si este mai rau ca ati copiat greseala altora fara a face cea mai mica verificare logica. A. Traseul denumit maraton zic cei de la GEIGER si voi intariti ca are un parcurs de 90 km \"cu o diferenta de nivel de 3500 m\". Unde se desfasoara acest concurs domnilor? in Alpi, in Caucaz sau in Cindrel, caci specificati ca punctul cel mai inalt ar fi statiunea Paltinis care eu stiu ca se afla la 1450 m altitudine, iar daca scadem de aici cei 415 m altirudine la care se gaseste Sibiul, mie imi rezulta doar vreo 1035 m diferenta de nivel. B. Traseul denumit semimaraton ziceti voi ca ar avea o diferenta de nivel de1350 m. Eu cred ca are doar 935 m, avand in vedere ca vf. Magura are undeva la 1300 m altitudine. Si mai notati in capsorul vostru ala aglomerat ca cea mai inalta culme montana in Romania se numeste vf. Moldoveanu si are doar 2545 m altitudine. \"MESERIASILOR\"
Raspunde

pt. un biciclist

Acum 10 ani

Usurel.. usurel... Poate esti tu bicilclist, dar sigut nu ai participat la o cursa de genul asta. Altfel ai fi stiut ca se refera la diferenta de nivel pozitiva, adica se masoara cat se urca pe verticala in total, deci in cazul unor urcari si coborari repetate, se poate ajunge si al cifrele astea. De exemplu (ca sa notezi si tu ceva in capsorul ala al tau) maratonul montan cel mai dur din Romania are o diferenta de nivel de 7500m.
Raspunde

tot pt un biciclist

Acum 10 ani

Daca taceai, filozof ramaneai! cat de prost sa fi sa aberezi in halul ala!:)
Raspunde

Razvan

Acum 10 ani

De ce le place oare unora sa arunce cu noroi si mai ales cand nu stiu ce vorbesc. Sincer sa fiu un adevarat cunoscator bine intentionat nici nu ar fi folosit tonul asta, tu nu esti nici una nici alta! Te rog sa nu te prezinti la Geiger!
Raspunde

alt biciclist

Acum 10 ani

pacat ca exista si oameni din astia !!!!!!!! lucruri slabe !!!!! rusine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus