Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Restaurant, la Cardinal: Micii de neam prost au ramas

Vineri am pus mâna de la mână şi am plecat să verificăm un mit. Probabil că ştiţi cu toţii zicala care a făcut faimos restaurantul, de pe strada Justiţiei: la Cardinal, un mici-s cât p... iciorul de cal! Cum însă restaurantul a trecut printr-o serie de schimbări în ultima vreme, modernizări, a apărut o pensiune în spate... în fine, înţelegeţi ideea, am găsit pretext să fugim o oră de la muncă.

Prima impresie: restaurantul a rămas aceaşi bombă care ar face gelos orice butic de cartier. De cum intri mirosul de muştar şi prăjeală îţi mută nasul din loc. Combinat cu fumul gros de ţigară, nu face decât să taie apetitul. Sala de mese, sau mai degrabă camera de mese, a rămas la fel, înghesuită şi murdară, iar chelnerii şi-au păstrat năravul, băgându-ne în seamă doar după vreo 5 minute de admirat faţa de masă. Care faţă de masă are propria-i poveste. Dacă mă chinuiam doar puţin, foarte puţin, aş fi putut spune cu uşurinţă ce au mâncat cei dinaintea mea. Atât era de pătată. Ca să nu mai vorbesc de gaura din ea, prin care intra un mic lejer.

Apropo de mici, să revenim la mâncare. Meniul este unul bazat pe grătare şi prăjeli, de la mici la o mulţime de tipuri de cărnuri fripte, până la celebrul caşcaval pane sau la ceafa la grătar. Cred că cel mai complicat fel de mâncare prezent acolo implica o halcă de carne şi ceva mirodenii mai ciudate. Aceasta fiind situaţia, nu putea face notă discordantă, aşa că am ales o haleală specifică: ciorbă de burtă, cu mici, cartofi prăjiţi şi salată, totul înecat în bere. Un meniu pe care ar saliva orice şofer de tir.

Ca să fim sinceri până la capăt, n-am mâncat deloc cu sughiţuri, atât ciorba cât mai ales micii găsindu-şi lejer loc. Cum ciorba n-a fost nici bună, nici rea, ci doar a fost, ţin să scot în evidenţă micii. Ei bine, la Cardinal, după renovări şi modernizări, micii au rămas în continuare mari, destul de buni, dar departe, foarte departe de zicala mai sus amintită. Actualiză, zicala s-ar potrivi mai degrabă p... iciorului de mânz. Şi să ştiţi că legenda continuă, colegii de la masa vecină (v-am spus că mesele sunt atât de apopiate încât n-ai cum să nu vezi sau auzi ce şi cum mănâncă) au fost atât de încântaţi de mici încât au cerut chelnerului reţeta!

În concluzie, la Cardinal micii sunt în general buni, mâncarea e ieftină şi atmosfera îmbâcsită. Vi-l recomand cu căldură dacă faceţi o pauză pe şantier şi vreţi să îngurgitaţi ceva rapid, pe lângă câteva beri.

De bine:

-          mâncare decentă

-          preţuri ieftine

-          locaţie aprope de centru

De rău:

-          chelneri plictisiţi

-          meniu subţire

-          aer îmbâcsit

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2775

Comentarii

9 comentarii

..

Acum 12 ani

milogii ca voi acolo mananca, la hilton nu va lasa aia sa intrati
Raspunde

marcel

Acum 12 ani

sant un client fidel al acestui restaurant si sant multumit de preparatele lor iar despre personal nu am nimic de reprosat baeti sant amabili,iar despre locatie tin sa va recomand sa vedeti pensiunea probabil va venisi randul restaurantului sa fie si el la standardul de 3 stele ca si pensiunea iar ,despre voi un ziar care nu are ce sa publice decat impresi personale ale unor reporteri incapabili
Raspunde

@marcel

Acum 12 ani

De ce esti dusman cu limba romana? Te-a suparat chiar asa rau?
Raspunde

dan

Acum 12 ani

pretul? pana acum era scris. Cauta omul si restaurante mai ieftine pt pauza de masa, si din poza portia de mici e destul de mare
Raspunde

celui ce-l critica pe marcel

Acum 12 ani

nici tu nu stai mai bine cu limba romana....dusman poti fi al cuiva, adica dusmanul limbii romane, sau poti dusmani pe cineva, dar dusmania presupune o respingere pe cand prepozitia \"cu\" presupune o apropiere, asa am invatat acum 50 de ani la scoala...
Raspunde

bravo 5.

Acum 12 ani

Raspunde

1

Acum 12 ani

lol, tarani, ce vrei :)
Raspunde

nelu

Acum 12 ani

si clatitele sunt bune numai ca ospatarul greseste distribirea cu felurile de umplutura
Raspunde

spike

Acum 12 ani

preturi ieftine? Poate bucatele sunt ieftine.. preturile pot fi al mult MICI.. asa ca micii aia din farfurie. Dar voi cand mergeati la scoala, erati de fapt in bar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus