Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

24 de scoli din judet nu au apa si nu primesc autorizatie sanitara. Vezi lista completa a unitatilor scolare fara aviz sanitar

În județul Sibiu sunt 24 de unităţi şcolare care nu vor primi autorizaţie sanitară din cauza lipsei de apă curentă şi canalizare. Alte șase unități nu vor primi avizul din alte motive. Şeful ISJ Sibiu, Constantin Gorun, a anunţat, miercuri, în cadrul unei şedinţe la Prefectura Sibiu, că 62 de clădiri în care se desfăşoară activitate de învăţământ - şcoli şi grădiniţe - nu au autorizaţie sanitară de funcţionare în acest moment. "Avem în întreg judeţul, în acest moment, un număr de 62 de unităţi care nu sunt autorizate sanitar. Dintre acestea, un număr de 24 de unităţi nici nu vor putea primi această autorizaţie din cauza lipsei de apă curentă şi canalizare. Sunt zone, mai ales din nordul judeţului, unde primăriile nu au avut posibilitatea introducerii apei şi canalizării. Clădirile au fost igienizate şi nu se pune problema că ar fi improprii desfăşurării actului educaţional, dar nu pot fi autorizate, având toaletele în curtea şcolii", a declarat Constantin Gorun, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, copiii de la trei dintre aceste unităţi de învăţământ ar putea fi transportaţi către centrele de comună, unde şcolile sunt autorizate, după ce ISJ a primit promisiunea că va fi dotat cu încă trei autobuze şcolare. "Ni s-au promis trei mijloace de transport pentru şcolari. Dacă acestea vin, vom găsi localităţi unde să le trimitem şi copiii vor fi transportaţi la unităţi autorizate, pentru a rezolva această problemă", a spus Gorun.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, la rândul său, că inspectorii instituţiei sunt în plin proces de evaluare a unităţilor de învăţământ din judeţ, înaintea începerii anului şcolar. "Se fac verificări la toate unităţile de învăţământ, iar acolo unde va fi cazul se vor dispune măsuri şi se vor da termene de rezolvare a problemelor, în principal, de către primării. La unităţile care nu vor avea autorizaţii sanitare personalul DSP va avea misiunea de a face verificări mult mai des decât la celelalte", a declarat Gabriel Budescu.
Potrivit acestuia, inspectorii DSP vor urmări periodic modul în care se face igienizarea grupurilor sociale din curţile şcolilor şi dacă copiilor li se pune la dispoziţie apă - de către şcoală, părinţi sau primărie - pentru a se spăla pe mâini.

LISTA UNITĂȚILOR ȘCOLARE FĂRĂ AVIZ SANITAR

Şcoala cu clasele I –VIII Şura Mare,

Şcoala cu clasele I –VIII Roşia,

structura Walldorf, Clubul elevilor Avrig,

Şcoala cu clasele I –VIII Slimnic,

Şcoala cu clasele I –VIII Laslea,

Şcoala cu clasele I –VIII Nr.10 Sibiu,

Şcoala cu clasele I –VIII Dobârca,

Şcoala cu clasele I –VIII Brateiu,

Şcoala cu clasele I –VIII Buzd,

Şcoala cu clasele I –VIII Apoldu de Sus,

Şcoala cu clasele I –VIII Ludoş,

Şcoala cu clasele I –VIII Veseud,

Şcoala cu clasele I –VIII Ţichindeal,

Şcoala cu clasele I –VIII Vard,

Şcoala cu clasele I –VIII Veseud,

Şcoala cu clasele I –VIII Sorostin,

Şcoala cu clasele I –VIII Ştenea,

Şcoala cu clasele I –VIII Săcădate,

Şcoala cu clasele I –VIII Sebeşu de Sus,

Şcoala cu clasele I –VIII Richiş,

Şcoala cu clasele I –VIII Şeica Mare,

Şcoala cu clasele I –VIII Metiş,

Şcoala cu clasele I –VIII Ilimbav,

Şcoala cu clasele I –VIII Hamba,

Şcoala cu clasele I –VIII Boarta,

Şcoala cu clasele I –VIII Beneşti,

Şcoala cu clasele I –VIII Alma VII,

Grădiniţele din Gura Râului,

Poiana

Sibiului,

Ruja

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus